10 500 får sparken i Opel

Klart for dramatiske Opel-kutt.

Opel logo
Opel logo

Bare noen dager etter at de undertegnet avtalen om å kjøpe Opel fra GM, er Magna-sjefen Siegfried Wolf ute og bekrefter at store kutt i arbeidsstokken er nødvendig.

Ryktene om dette har gått underveis i hele salgsprosessen. Offisielt har ikke Magna villet gå ut med noe tall, men nå er det altså klart at det snakk om en dramatisk nedbemanning.

Overskudd før 2015

10 500 Opel-ansatte må gå, de fleste av dem i Tyskland. På den måten skal Magna få Opel tilbake til lønnsomhet igjen så raskt som overhodet mulig. Og de skal også begynne å betale tilbake på et lån på rundt 40 milliarder kroner som den tyske staten har garantert for.

- Vi skal betale tilbake innen 2015. Og Opel skal gå med overskudd før det, uttalte Wolf på en pressekonferanse i Tyskland mandag.

25 000 ansatte

Opel har rundt 25 000 i Tyskland. De største kuttene vil som sagt komme her. Dessuten spøker det for fabrikken i Antwerpen i Belgia.

Sjekk alle Opel-modellene i Brooms nybilguide - klikk her:

Søstermerket Vauxhall i England kommer nok også til å merke sparekniven, men her har det ikke kommet noen bekreftede planer ennå.

Nye modeller

Opel har vind i seilene etter suksessen med Insignia som ble Årets Bil i Europa i fjor. Snart er det også klart for en helt ny Astra og dermed er to av Opels viktigste modeller helt nye.

Derfor mener bilanalytikere at veien tilbake til lønnsomhet ikke behøver å bli spesielt lang, selv om også Opel er sterkt rammet av finanskrise og fallende bilsalg.

Av med hatten: Les testen av Insignia her: