Kjæresteparet David (17) og Rino (17) møttes som jenter – valgte å bli gutter sammen

David Kristoffer Moen (17) og John Rino Jacobsen (17) møttes for tre år siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi er i den samme prosessen akkurat nå, forteller David Kristoffer Moen (17).

Han og John Rino Jacobsen (17) møttes for over tre år siden. Den gang levde begge som jenter, og ingen av dem hadde fortalt til omverdenen at de egentlig følte seg mer som gutter fanget i jentekropper.

– Jeg og David har vært sammen i 3,5 år. Da vi ble sammen hadde ingen av oss kommet ut ennå. Vi var fortsatt i prosessen med å finne ut av ting, forteller Jacobsen til TV 2-programmet Født i feil kropp.

– Men vi så aldri på oss selv som lesbiske. Jeg tenkte aldri på hvilket kjønn David hadde, det var ikke det som var viktig. Da han bestemte seg for at han het David, så var ikke det et problem. Det forandret ingen ting, forteller Jacobsen.

– Vi kom ut sammen

Kjæresteparet er glade for at de har hatt hverandre gjennom den vanskelige prosessen. Det har gjort at de har én person som forstår de bedre enn noen andre.

– Vi kom ut sammen. Det har gitt oss et veldig sterkt bånd. Vi forstår hverandre og har et veldig nært forhold, forteller Jacobsen.

Til tross for den gode støtten de har i hverandre, har det vært veldig vanskelig å gå igjennom tenårene og være annerledes enn andre.

DELER SIN HISTORIE: John Rino Jacobsen og David Kristoffer Moen (17). Foto: TV 2 
DELER SIN HISTORIE: John Rino Jacobsen og David Kristoffer Moen (17). Foto: TV 2 

– Jeg har hatt det veldig bra, når det kommer til omstendighetene, med en familie og venner som backer meg opp. Men selv om omstendighetene er ideelle, så sliter jeg fortsatt veldig mye. Da tenker jeg på hvor vanskelig det må være for de som ikke har like god støtte rundt seg, sier Moen.

– Skilte meg ut på barneskolen

Det har vært mange vanskelige spørsmål å ta stilling til.

– Det er vanskelig å forklare hvorfor jeg er gutt, eller hvorfor jeg ikke er jente. Det er vanskelig å svare på. Jeg er gutt fordi det føles riktig. Jeg har alltid skilt meg litt ut gjennom barneskolen. Mot slutten av barneskolen merket jeg det mest. Alle andre begynte å bry seg om sminke, mens jeg fikk andre interesser, forteller Moen videre.

Født i feil kropp ser du onsdager kl. 21.45 på TV 2 eller på TV 2 Sumo.