Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdagens suverene vinner på Sjusjøen, Martin Fourcade, valgte å stå over søndagens fellesstart.

Med lillebror ute, var det i stedet Simon Fourcade som stod fram og ledet an i det som til slutt ble en fransk maktdemonstrasjon.

Franskmannen var feilfri på standplass og slo sin landsmann Simon Desthieux med tre sekunder. Krasimir Anev fra Bulgaria tok tredjeplassen.

Med fem franskmenn blant de seks beste og beste nordmann på en sjuendeplass, var det en blytung dag sett med norske øyne.

– Vi liker aldri å bli slått. Vi blir litt irritert når vi blir banket som vi blir av Frankrike her, sier sportssjef Morten Aa Djupvik til NRK etter løpet.

– Jeg er ikke bekymret, men jeg liker ikke å bli slått. Jeg synes ikke noe om at vi blir banket på hjemmebane.

Lars Helge Birkeland noterte to bom og var i mål 1.14,5 bak Fourcade. Henrik L'Abée-Lund fulgte rett bak på åttendeplass, også han hadde to feiltreff.

Deretter ble Vegard Gjermundshaug nummer ni, mens Ole Einar Bjørndalen så vidt kom inn blant de ti beste. Skiskytterveteranen måtte tåle fire bom og en noe svak sisterunde i sporet. Han var godt over halvannet minutt bak Fourcade.

Johannes Thingnes Bø åpnet med fullt hus på første skyting, men fikk løpet ødelagt med tre bom på den siste liggende skytingen.

Heller ikke tidligere i helgen har det vært stor norsk suksess. Både Tiril Eckhoff og Johannes Thingnes bø ble nummer to lørdag. Ellers har det vært stor fransk dominans.

For herrene har Frankrike tatt fem av de seks første plassene begge dager.

Emil Hegle Svendsen stod over er søndagens fellesstart på Sjusjøen grunnet et noe spinkelt treningsgrunnlag. (NTB/TV 2)