Nichlas (19) tok knallhardt oppgjør med mobberne – slik har han det i dag

For tre år siden tok Nichlas Halvorsen (19) et oppgjør med mobberne sine i en Youtube-video. Nå forteller han hvordan det har gått.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For tre år siden var Nichlas Halvorsen fra Skien gjest i God morgen Norge. Han var bare 15 år, og fortalte om hvordan han tok et oppgjør med de som mobbet ham på en video på Youtube.

Tirsdag var han tilbake for å fortelle hvordan videoen ble starten på et bedre liv.

– Jeg har det veldig bra nå. Når jeg ser videoen nå, er det rart å tenke på at det var meg i 2013. Men jeg kommer aldri til å glemme at jeg spilte inn den videoen på gutterommet den gangen, forteller Nichlas, som i dag er 18 år.

Holdt mobbingen hemmelig

Videoen ble sette av nærmere 100 000 mennesker på Youtube, men inntil da visste ikke moren til Nichlas at sønnen ble mobbet før hun så videoen.

– Jeg er en person som liker å løse mine problemer selv, så jeg ville ikke blande inn mine nærmeste, forteller han.

– Hun ble dessverre veldig lei seg for at hun ikke visste noe, og det forstår jeg, sier han til programleder Vår Staude. I ettertid ser han at han burde ha fortalt om mobbingen til moren sin.

Fått venner for livet

Videoen fikk mye oppmerksomhet også i vanlige medier, men på skolen var de mange av elevene ganske stille.

– Det var noen som bare stirret. Men jeg har fått venner for livet etter den videoen. De støtter meg, og det er jeg takknemlig for. Jeg har også fått litt bedre selvtillit enn jeg hadde før, forteller Skien-gutten.

Brenner for å bekjempe mobbing

I 2014 holdt Nichlas foredrag på Stathelle barneskole i Bamble kommune. Det ga mersmak.

– Barna fikk et inntrykk av hvordan det er å bli mobba, og de ble veldig følelsesladde. Jeg kan ikke stoppe all mobbing, men hvis jeg kan hjelpe en er det verdt det, mener Nichlas som nå har fått tilbud om å holde foredrag i Søgne.

– Jeg brenner for å bekjempe mobbing!