Eks-politiker forteller de ukjente historiene om våre folkevalgte

Hør historien om da tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik var på toppløs magedans i Istanbul, og da Trond Giske ble en stor utfordring for spansk politi i Bilbao.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Historien om da Kjell Magne Bondevik var på offiselt besøk i Tyrkia, og endte opp med en toppløs magedanserinne utpå kvelden er bare en av de mange historiene Hallgrim Berg fra Ål i Hallingdal forteller til TV 2.

Berg er mangeårig stortingsrepresentant for Høyre, og har denne uken gitt ut en bok med gode og til nå upubliserte historier om våre folkevalgte på utflukt.

– September er den store reisemåneden i Stortinget. Denne uken arrangerer Stortingets komiteer studietur til California, Colombia og Chile. Våre folkevalgte skal få utvidet sin horisont, lære nye ting og øke sin kompetanse, sier Hallgrim Berg.

REISETID: September er reisemåned. Bare ti representanter er på Stortinget, ser Hallgrim Berg på tavlen. 
REISETID: September er reisemåned. Bare ti representanter er på Stortinget, ser Hallgrim Berg på tavlen. 

Men ifølge Berg skjer det også mye annet på disse turene. Han har samlet mange av de historiene i boken «Parlamenturismen», som ble lansert denne uken.

– Parlamentarismen er noe ustabil, men parlamenturismen er ganske så stabil, mener Berg.

Her kan du se noen av historiene som Hallgrim Berg har samlet i boken «Parlamenmturisme»:

Bondevik på toppløs magedans i Istanbul

Dette er historien om da tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) var på offiselt besøk til Tyrkia,og endte opp med en toppløs magedanserinne i Istanbul.

Trond Giske og Magnar Bergo sprengte spansk budsjett

Hallgrim Berg forteller om da Stortingets kulturkomité var på studietur til Bilbao da de to representantene Giske og Bergos nattstudier ble en stor utfordring for spansk politi.

Erik Solheim og hans to muslimske koner

Historien om da tidligere SV-leder og statsråd Erik Solheim ble med KrFs Valgerd Svarstad Haugland i en moské i Kairo. Og de endte opp som et muslimsk ektepar.

Stortingspresidenten med offensiv i Riga

Hvordan gikk det til da tidligere stortingspresident Jørgen Kosmo måtte svelge unna fem øl og fem drammer på under en halv time på en tur i Riga?