Francois Hollande. Foto: AP Photo/Thibault Camus
Francois Hollande. Foto: AP Photo/Thibault Camus Foto: Thibault Camus

Hårskandale i Paris:

Bruker 90.000 skattekroner i måneden på frisør

Frankrikes president François Hollandes personlige frisør får betalt rundt 10.000 euro i måneden for sine tjenester, skriver den franske avisen Le Canard Enchaine.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Avisen publiserte onsdag deler av kontrakten mellom Elysee-palasset i Paris og frisøren der det går fram at frisøren betales 9.895 euro – om lag 92.000 norske kroner – hver måned.

Elysee-palasset bekrefter overfor avisen summen, som begrunnes med at presidenten «begynner sin dag veldig tidlig, med et langt program».

Frisøren «fikser håret til presidenten hver eneste morgen og når nødvendig før hver eneste offentlige opptreden».

Frisørens advokat opplyser til Le Canard Enchaine at mannen måtte stenge sin salong i Paris for å begynne som presidentens frisør.

– Han er tilgjengelig for presidenten 24 timer i døgnet, han er aldri erstattet av andre, opplyser advokaten, som sier frisøren som følge av jobben blant annet har gått glipp av fødselen til sine barn.

Det mange vil kalle den hårreisene lønningen er gjestand for mye kritikk i Frankrike.

Sébastien Huyghe, en talsmann for Nicolas Sarkozys parti Les Républicains sier Hollandes hårvaner er «galskapen til en som har mistet kontakt med virkeligheten», ifølge The Guardian.

En runde den britiske avisen har tatt i sosiale medier, viser hvordan brukere har reagert på den svinedyre frisøren, med blant annet photoshoppede hårsveiser og emneknaggen #coiffeurgate på Twitter.

Ifølge Le Canard Enchaine ble frisøren ansatt i 2012. (©NTB/TV 2)