Stein Erik Hagen er en av Norges rikeste menn og han er takknemlig for at penger ikke har vært en hindring de gangene han har vært syk.

For det har vært tøffe tider for forretningsmannen. Hagen har vært alvorlig syk flere ganger, senest denne vinteren da ryggen sviktet.

– Jeg ble så dårlig at jeg måtte sitte i rullestol. Jeg mistet følelsen fra navlen og ned. Jeg ble operert i New York og nå kan jeg gå uten krykker. Smertene er helt borte, og jeg er veldig heldig som har blitt så frisk.

For to år siden måtte Hagen gjennom en langt mer alvorlig operasjon. Nakken brøt sammen, noe som førte til at han måtte sette inn ny nakke av metall.

– Da var jeg redd. Jeg måtte skrive under på sykehuset at jeg kunne risikere å bli lam etter operasjonen.

Før operasjonen tok han alle forhåndsregler, og på ett tidspunkt undersøkte han mulighetene for aktiv dødshjelp.

– Jeg begynte å tenke at jeg hadde vært et aktivt menneske. Så jeg satte meg inn i hva det innebar. Jeg sjekket hvor man kunne gjøre det og hvordan prosedyrene var. Men heldigvis gikk det bra, sier Hagen.

Ung til sinns

22. juli blir Hagen 60 år. Fødselsdagen skal feires med nære venner på Møre. Men selv om alderen kryper oppover, er det ingen grunn til å føle seg eldre, mener gründeren.

– Vi har tre identiteter. Det er den som står i passet ditt, den du har på sosiale medier og så er det den du har oppe i hodet. Alder er et tall, smiler jubilanten.

Og det er aldri for sent å drømme og sette seg nye mål.

– Jeg vil reise mer rundt og se meg om. Jeg ser også etter nye forretningsmuligheter og nye kunstutstillinger. Det viktigste med grundervirksomhet er å å være langsiktig. Man må ha tro på det man gjør, man må være utholdende og hardtarbeidende.

Hagen synes selv at han er heldig som har fått muligheten til å drive med det han liker best.

– Jeg er kjempeprivilegert selv om jeg har vært gjennom en del helseutfordringer. Det er viktig å være glad. Man må tenke på alt man kan være takknemlig for og alt som er bra i stedet for å ha fokus på det negative.

Slapper av med luksus

Hagens siste prosjekt er spa-anlegget The Well som skal ha kostet 400 millioner kroner.

– Det er alltid spennende å lage noe nytt. Jeg har holdt på med Farris bad i 26 år, og det har vært en suksess. Det viktig å se ut i verden for å se hva som har suksess der. Rundt i Europa er store spa-anlegg svært populære. Jeg tenkte at i Norge med så mye gråvær, er det et marked for å prøve seg på det.

Hagen er selv opptatt av å nyte livet, og ser at også nordmenn har lagt seg til andre vaner de siste årene.

– Jeg opplever velvære av å oppleve varme og kalde bad om hverandre. Det er et behov som vi mennesker har utviklet. Tidligere var ikke spa så vanlig, men nå er det en eller annen form for spa på alle hoteller.