I november ble God morgen Norge-programleder Espen Fiveland pappa for andre gang.

Nå er datteren Iben snart sju måneder måneder gammel, og til høsten skal Fiveland ut i pappapermisjon. Mandag ble det offisielt at Erik Thorstvedt stepper inn for programlederen.

Gleder seg

Det blir første gang Erik Thorstvedt leder God morgen Norge. Tidligere har han også vært programleder for God sommer Norge.

– Jeg gleder meg veldig. Jeg tror det skal gå fint. Jeg slipper å spise frokost før jeg kommer, ser jeg, sier han til Wenche Andersen.

– Men du må være med å smake til og sånn, sier Andersen.

Thorstvedt var programleder i God sommer Norge i fjor og fikk da en liten forsmak på hva han kan vente seg i God morgen Norge.

– Jeg er føler meg privilegert som får lov til å gi folk en god start på dagen. Og så lærer man mye her. Det sitter mange mennesker i sofaen med gode historier å fortelle.

To rogalendinger

Fiveland er gleder seg til å tilbringe mer tid med datteren, men synes det er litt absurd at en tidligere fotballhelt skal vikariere for ham.

– Hadde noen sagt at keeper-helten fra det norske landslaget under USA-VM i 1994 skulle være min innbytter, hadde jeg trodd at det hadde rablet for vedkommende, sier Fiveland.

Programlederen er gammel Arsenal-supporter og synes ikke at det er ideelt at en tidligere Tottenham-spiller skal styre skuta mens han er borte.

I PERMISJON: Espen Fiveland har vært programleder i God morgen Norge i to år. Til høsten tar han en kort pause for å være hjemme med datteren Iben på snart sju måneder. Foto: TV 2
I PERMISJON: Espen Fiveland har vært programleder i God morgen Norge i to år. Til høsten tar han en kort pause for å være hjemme med datteren Iben på snart sju måneder. Foto: TV 2

– Men selv Tottenham-folk kan få det til innimellom, smiler Fiveland lurt.

– Han er jo rogalending, og det er et kjempepluss. Jeg tror faktisk Erik kommer til å skli rett inn i rollen som morgenvert.

Positivt med sidesprang

Thorstvedt blir å se i God morgen Norge annenhver uke fra begynnelsen av september, hvor han skal lede sendingene sammen med God morgen Norges faste programleder, Vår Staude.

Staude har hatt flere programledermakkere opp gjennom årene, og hun lover å ta godt imot den nye kollegaen også denne gangen.

– Jeg gleder meg til å jobbe med Erik! Et lite sidesprang kan jo gjøre susen i ethvert forhold, spøker hun.

– Han er morsom, smart, en flink journalist og en vennlig sjel som jeg tror vil fylle skoene til Espen mens han er borte. Og gjør han det ikke, får han 100 pushups i straff.

Fiveland ønsker Thorstvedt lykke til i den nye jobben og kommer med noen gode tips på veien.

– Han må legge seg tidlig. Og han må huske å spre om seg med komplimenter til Vår. Det liker hun.