BLE RANET: Harry Styles under et arrangement i New York, i forgårs.
BLE RANET: Harry Styles under et arrangement i New York, i forgårs. Foto: NTB scanpix / Dia Dipasupil

Harry Styles (26) åpner opp om knivranet

Den britiske artisten var alene da han ble ranet med kniv på åpen gate på Valentinsdagen. Nå avslører han detaljer fra den rystende hendelsen.

Forrige måned, på selveste Valentinsdagen, ble den britiske sangeren Harry Styles (26) ranet på åpen gate i London.

Nå forteller han om hvordan han unnslapp den skremmende opplevelsen med den knivvæpnede gjengen, under et besøk hos Howard Stern på SiriusXM-show. Det skriver CNN.

Ante uro

«Falling»-sangeren fortalte at han var på vei hjem fra en venn da han så en gruppe menn slentre rundt på en ellers rolig gate. Da ante han uro, og skrudde straks av musikken han hadde på ørene.

Styles skal ha prøvd å krysse gaten, men oppdaget da at gjengen fulgte etter. Da han krysset gaten nok en gang var han ikke i tvil om at han var i trøbbel.

Den verdenskjente artisten fortalte Stern at han ikke trodde gjengen visste hvem han var.

Truet med kniv

En av mennene skal ha spurt om han røyket hasj, noe sangeren avslo kort. Deretter skal mannen ha spurt hva han «hadde på seg», mens resten av gjengen omringet ham.

26-åringen kastet fra seg en bunke penger, men mennene stoppet ikke der. En av dem hadde nemlig oppdaget ledningen fra headsettet hans som ledet ned i den ene lommen, og beordret han til å åpne telefonen.

En av mennene skal også ha løftet på skjorten for å vise en kniv. Tross kniven nektet Styles å gi fra seg telefonen og sa til mennene: «Kompis, det kan jeg ikke».

Når Stern påpekte at han kunne blitt knivstukket, svarer den unge artisten at han tenkte mer på hvor irriterende det ville være å miste telefonen med alle bildene, videoene, kontaktene og de daglige lydopptakene han gjør når han får inspirasjon til nye sanger.

– Det var et lite tjern bak dem, og jeg vurderte å kaste telefonen i vannet og si, «nå kan ingen av oss kan ha den», sier Styles til Stern. Samtidig forteller han at han raskt skjønte at han ikke ville hisse dem opp ytterligere.

Redningen

Det var først ta to biler dukket opp i nærheten av dem, at Harry Styles så sitt snitt til å komme seg unna.

– Jeg følte at jeg hadde en mulighet til å rømme. Jeg løp inn i veien og prøvde å stoppe en bil, men selvfølgelig, når man ser en gal mann løpe ut i veien vil du ikke slippe ham inn i bilen din. Så de slapp meg ikke inn, forteller han.

Heldigvis var det likevel nok til å riste av seg ranerne, som ikke fulgte etter da han fortsatte å løpe inn i et lite landsby-område i nærheten av der han bodde.

Liker å gå alene

Popstjernen forteller at han liker å gå turer alene når han ikke er på turné, med den hensikt at det hjelper han å holde seg jordnær. Vanligvis bruker han da å ha på joggesko, men dette hadde han ikke denne kvelden.

– Jeg bare spurtet, men vanligvis når jeg er ute og går, bruker jeg treningstøy. Dette var liksom den ene gangen jeg hadde på cordbukser og finsko, sier han til Stern.

På tross av den skremmende hendelsen gikk Styles en ny tur neste dag, men denne gang hadde han med seg et par venner. Han forklarer samtidig at han har nattevakter utenfor sitt hjem i London, selv om han kan gå rundt i byen ganske lett uten å bli gjenkjent.

Superstjernen opptrådte kun to dager etter hendelsen og sier han ikke ble altfor skremt av det. Samtidig spøkte han med at det sannsynligvis ikke ville skjedd dersom han ikke hadde vært alene på Valentinsdagen.