Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag kveld er Tore Petterson medprogramleder med Katrine Moholt under Allsang på grensen.

Jazzmusiker

Den musikkglade 39-åringen elsker sang og holder selv på med jazz ved siden av TV-jobbene i Skal vi danse og Allsang.

– Det er kanskje ikke så mye allsangfaktor i musikken jeg holder på med, men i kveld skal jeg synge sangen «Sway» av Michael Bublé, forteller Tore.

Bok om mobbing

Skal vi danse-dommeren har tidligere vært åpen om mobbingen i oppveksten. Nå bruker han sine negative erfaringer til å skrive en bok i håp om å hjelpe andre mobbeofre.

DUETT: Tore Petterson synger duett sammen med Katrine Moholt under Allsang på grensen. Foto: Thomas Andersen/TV 2
DUETT: Tore Petterson synger duett sammen med Katrine Moholt under Allsang på grensen. Foto: Thomas Andersen/TV 2

– Foredraget mitt om mobbing fungerer godt med humor og en tragisk oppvekst. Det er mange lærere, foreldre og elever som noterer det jeg sier i foredragene mine. Da tenkte jeg at jeg kunne skrive en bok om tanker og løsninger jeg har om mobbing, sier Tore til TV 2.

Slo tilbake med ord

I sommer har han sittet og skrevet boken der han forteller om kjipe ting på en fin måte, og han er svært opptatt av å ikke såre noen i boka.

– Hvordan opplevde du selv mobbingen?

– Det var trusler om bank hele tiden, men jeg fikk heldigvis ikke så mye fysisk juling fordi jeg ikke er en sterk person. Jeg har snakketøyet i orden, så hvis noen kom og sa: «Jævla homo», så sa jeg: – Ja, jeg er homo, skal vi være sammen da?, sier Tore.

– Gikk ille med mobberne

Mange av mobberne til Tore Petterson har det gått ille med og det er mange som mobbet ham som selv ikke hadde det noe bra i livet.

– Jeg snakker mye om historiene til mobberne mine i foredraget mitt, flere av de kom fra hjem som ikke var bra og fra hjem med dårlige holdninger. De som mobbet meg hadde gjerne ikke det noe bra i sitt eget liv, og det gikk ille i livene deres, forteller han.

I møte med mobberne

For Tore har det vært godt å snakke om de vonde opplevelsene i oppveksten. Senere i livet, nå som han har blitt en TV-personlighet, opplever han at noen av mobberne har kommet han i møte.

– Jeg har opplevd mange mobbere som kommer bort og sier at de skulle hjulpet meg hvis de hadde fått tak i personen som var fæl mot meg. Men så er det de selv som mobbet meg hver eneste dag og de husker ikke seg selv som en slik person, avslutter Tore Petterson.

Norges Allsang-låt

Neste uke er det siste program av Allsang på grensen og tidenes norske Allsang-låt skal kåres. Du kan gi din stemme under her: