DREPT: Sunniva Ødegård (13) ble funnet drept på Varhaug mandag. En 17-åring er siktet i saken.
DREPT: Sunniva Ødegård (13) ble funnet drept på Varhaug mandag. En 17-åring er siktet i saken. Foto: TV 2

Familien i åpent brev:

– Savnet er veldig sterkt

VARHAUG/OSLO (TV 2): Familien til avdøde Sunniva Ødegård (13) beskriver hvordan de har taklet tapet av datteren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I en pressemelding sendt ut av bistandsadvokat Harald Øglænd torsdag beskriver familien Sunniva som en sprudlende og glad jente.

– Hun var sosial og likte å være med venner. Hun fikk ofte besøk og det var vanlig at vennene samlet seg i huset. Sunniva var flink på skolen og hadde gode karakterer, skriver de.

Familien sier at savnet etter datteren er veldig sterkt, og at det går veldig opp og ned.

– Savnet og sorgen blir spesielt sterkt når vi er alene og får tenke over alt som har skjedd, skriver familien.

Holder seg mye hjemme

Familien sier at de holder seg mye hjemme, og får besøk av venner og familie som uttrykker sin medfølelse.

– Vi er veldig takknemlige for all støtte og bistand som vi har fått fra alle, samt fra kommunens kriseteam, som vi har vært i kontakt med og som vi vet er tilgjengelige, står det videre fra familien.

– Vi tenker også på de som var med på å lete etter Sunniva, og vi vil takke dem for bistanden. Pårørendekontakten fra politiet har også vært til stor hjelp, og har holdt oss oppdatert med sakens utvikling.

Familien har fått en del svar på hva som skjedde med datteren deres, men håper at den videre etterforskningen til slutt vil gi de alle svarene på hva som skjedde med Sunniva natt til mandag 30. juli.

– Vi synes at det er tragisk at det er en lokal ung mann som er siktet for drapet, og vi tenker også på hvordan hans foreldre må ha det nå. Vi ber om forståelse for at vi på nåværende tidspunkt har et sterkt ønske om å få være i fred. Vi må planlegge begravelse og trenger tiden alene, sammen med våre nærmeste, skriver de.

80 tips

I etterforskningen av drapet på Sunniva Ødegård (13) har politiet fått inn 80 tips fra publikum.

Det opplyser Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding torsdag formiddag.

– Vi har så langt fått inn om lag 80 tips. Dette er verdifull informasjon for oss og gir oss grunnlag for å kunne sjekke opp mot siktedes forklaring og andre deler av etterforskningen, sier leder for personseksjonen, Bjørn Kåre Dahl.

Politiet spesifiserer ikke hva disse tipsene går ut på, men understreker at de fortsatt er interessert i tips fra publikum i forbindelse med drapet på Varhaug.

Flere titalls avhør

Politiet har gjennomført rundt 40 vitneavhør, og opplyser at det fortsatt gjenstår flere avhør.

– Noen vitner kan bli kalt inn på nytt, i tillegg til at det også kan være interessant for oss å snakke med personer vi ikke tidligere har vært i kontakt med. Det kan være på bakgrunn av ny informasjon i etterforskningen eller tips, forklarer Dahl.

17-åringen som nå er siktet for drapet på Sunniva Ødegård (13) ble først kalt inn som vitne i saken, men etter avhøret av ham ble han siktet for drap.

Politiet forsøkte i går å gjennomføre et avhør av siktede, men han avbrøt avhøret etter kort tid. Politiet vil i dag gjøre et nytt forsøk på å avhøre 17-åringen.

Den siktede 17-åringen har også blitt koblet til et innbruddsforsøk i en barnehage i nærheten den kvelden. Han har erkjent dette, men nekter for å ha begått drapet på Sunniva.

Ble funnet like ved hjemmet

Politiet jobber med å kartlegge alle bevegelsene til avdøde Sunniva og 17-åringen. Onsdag konkluderte politiet med at 13-åringen ble drept, men de vil ikke opplyse om hva som var dødsårsaken.

Det som trolig er det siste sikre livstegnet fra Sunniva var da hun ringte til sin nye kjæreste rundt klokken 22.30. På et tidspunkt i samtalen skal hun ha sagt «shit!» før linja ble brutt.

Da hun ikke kom hjem til avtalt tid gikk faren hennes ut for å lete etter henne. Ved 03-tiden ble Sunniva funnet død på en sti 150-200 meter fra sin egen bolig.