HEIT: Erling Braut Håland virker å være på vei bort fra Molde. Foto: Carina Johansen/Montasje
HEIT: Erling Braut Håland virker å være på vei bort fra Molde. Foto: Carina Johansen/Montasje

Håland på vei til Salzburg– rådført seg med Zlatans superagent

Erling Braut Hålands (18) er på vei til Salzburg. Spillerens representanter har blant annet rådført seg med superagent Mino Raiola.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Erling Braut Håland (18) er den heiteste norske spilleren på overgangsmarkedet denne sommeren.

Onsdag kunne også Eurosport og VG melde at den østerrikske klubben Red Bull Salzburg har lagt inn et bud på spissen.

Og etter det TV 2 erfarer, er 18-åringen på vei til Salzburg torsdag formiddag, sammen med far og agent Alf-Inge Håland. ​​

De to ble sett på et fly på vei til Frankfurt, angivelig kun en mellomstasjon på veien til Salzburg.

En eventuell salgssum blir etter det TV 2 erfarer sannsynligvis i størrelsesorden 50-60 millioner kroner i første omgang.

Rådført seg med Zlatans agent

Det pågår akkurat nå et skikkelig spill i kulissene omkring den brennheite Molde-spilleren. En av dem som har involvert seg i overgangen er superagent Mino Raiola.

Agent og mangeårig familievenn, Tore Pedersen, bekrefter overfor TV 2 at han og far Alf-Inge Håland har vært i Monte Carlo for å rådføre seg med den kontroversielle fotballagenten.

MEKTIG: Mino Raiola er en av de mest innflytelsesrike personene i fotballverdenen.
MEKTIG: Mino Raiola er en av de mest innflytelsesrike personene i fotballverdenen. Foto: Valery Hache

Den italienskfødte nederlenderen har superstjerner som Zlatan Ibrahimovic og Paul Pogba på sin klientliste, og er kjent for å være svært frittalende.

Samtidig er han, sammen med agentkollega Jorge Mendes, en av de mest innflytelsesrike personene i fotballverdenen.

– Jeg kan bekrefte at jeg og Alf-Inge Håland var i Monte Carlo for å prate med Raiola. Mer kan jeg kan ikke si, sier Tore Pedersen til TV 2.

– Hvorfor ville dere prate med ham?

– Som sagt, mer kan jeg ikke si.

Etter det TV 2 erfarer skal Hålands representanter være innstilte på å følge Raiolas råd med tanke på Molde-spissens videre fotballfremtid.

– De har gjort en grundig jobb

Det er far Alf-Inge Håland som er Erling Braut Hålands agent, mens Tore Pedersen bistår med sine erfaringer og nettverk.

TV 2 vet at agentkollega Jim Solbakken representerer Molde, og ikke Håland i denne saken, i motsetning til hva som tidligere har blitt meldt av andre medier.

Far Håland har reist rundt i Europa i lang tid for å finne frem til hvilken klubb som passer sønnen best. Nettopp derfor mener TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen at en eventuell overgang til Red Bull Salzburg høres mye mer fornuftig ut enn en overgang til for eksempel Manchester United eller Juventus.

– Red Bull lyder mye bedre for Håland enn Juventus. I Juventus vil han kun bli utleid igjen. Han vil ikke få spilletid på førstelaget der med det første. Alf-Inge Håland har vært svært opptatt av å finne en klubb hvor sønnen kan få spilletid og tillit. Det rimer dermed godt med det nivået Salzburg ligger på.

– Det høres ut som en fornuftig overgang. Salzburg er et klart steg opp, samtidig som de er et trygt valg. Jeg blir ærlig talt overasket om spillerens representanter bommer på klubbvalget, for her har de gjort en svært god jobb i forkant, sier Mathisen til TV 2.​

Kan ha spilt sin siste kamp for Molde

Et salg av Håland allerede i sommer har ligget i kortene, helt siden tenåringen scoret fire mål på drøye tjue minutter mot serieleder Brann i Bergen.

På tribunen satt representanter fra Manchester United, og TV 2 kunne senere melde at representanter fra Juventus hadde flydd over for å se spissen i aksjon neste hjemmekamp.​

Hovedpersonen selv har de siste dagene hatt treningsfri etter hektisk sommer med både EM-sluttspill for G19-landslaget og Europaliga-kvalifisering med Molde.

18-åringen er ikke en del av Molde-troppen som møter Laçi i Albania i det TV 2 Sportskanalen-sendte returoppgjøret i Europaliga-kvaliken torsdag. Dermed kan Håland ha spilt sin siste kamp for Molde.

Ole Gunnar Solskjærs menn vant 3-0 i hjemmemøte, blant annet etter scoring av Håland, og har dermed et komfortabelt utgangspunkt før returmøtet.

– De har avgjort den kampen allerede og han har spilt mange kamper i sommer. Hvis det ikke hadde vært interesse for ham, så hadde han nok spilt. Hvis en overgang nærmer seg, så ville det vært dumt å risikere noe i en betydningsløs kamp.​ Samtidig tror jeg ikke at Håland sitter på gutterommet og tvinner tommeltotter i dag; han er nok på jobb en eller annen plass. Kanskje for å se an en klubb, sier Mathisen.​