Passasjer filmet Mexico-flystyrten

Utrolig nok overlevde alle 103 personene om bord på flyet som styrtet kort tid etter avgang i Durango i Mexico på tirsdag. Nå forteller passasjerene om den skremmende opplevelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Totalt 22 personer ligger fortsatt på sykehus etter flystyrten i Mexico tirsdag. Flyets pilot og et barn er begge alvorlig, men ikke livstruende skadd.

Resten av de 103 menneskene om bord på flyet som styrtet like etter avgang i delstaten Durango nord i Mexico, virker etter forholdene å ha det bra.

Se videoen som ble filmet av en passasjer under flystyrten i videovinduet øverst.

Flere av passasjerene har allerede satt seg på nye fly fra den samme flyplassen. Blant passasjerene var 65 amerikanere, og amerikanske myndigheter opplyser at flere av dem har fått hjelp med nye pass og erstatning av tapt bagasje.

Kraftig vindkast

Mexicanske luftfartsmyndigheter opplyser at flyets svarte bokser er intakte. De håper å ha et nøyaktig svar på hva som førte til ulykken i løpet av kort tid.

Enn så lenge antar myndighetene at ulykken skyldtes et kraftig vindkast like før avgang, som gjorde at flyets venstre vinge gikk i bakken. Begge motorene skal da ha blitt kraftig skadd.

Ifølge sivilforsvaret styrtet flyet med fronten først, før det traff bakken bare noen hundre meter fra rullebanen. Trolig har flyet knapt løftet seg fra bakken.

Dramatisk inne i flyet

En av passasjerene, 32 år gamle Ramin Parsa, forteller at flyet ristet allerede før det begynte å bevege seg.

– Jeg forsto at været var farlig å fly i, så jeg antok at vi ville få en forsinkelse fram til været klarnet. Men så begynte piloten å bevege på flyet, så jeg antok at han visste hva han drev med, sier Parsa.

FLYSTYRT: Ingen personer døde da et fly styrtet kort tid etter avgang i Mexico på tirsdag. Foto: AP
FLYSTYRT: Ingen personer døde da et fly styrtet kort tid etter avgang i Mexico på tirsdag. Foto: AP

Han beskriver skremmende scener inne i flyet i minuttene etter at det traff bakken.

– Forestill deg at du har 100 personer i et bekmørkt rom fylt med røyk, og at det er en liten dør som alle prøver å finne. Sånn var situasjonen, forteller 32-åringen.

En annen passasjer, 35 år gamle Alberto Herrera, sier at den bakre nødutgangen åpnet seg med en vinkel som gjorde den umulig å bruke.

– Et mirakel at vi er her

En passasjer ved navn Ramin Hassan sier han ba til Jesus da han forstod hva som var i ferd med å skje.

– Jesus reddet livene våre. Motoren eksploderte, og flyet kjørte av rullebanen og traff bakken. Da begynte det å brenne, sier Hassan.

Om det var høyere makter eller ren og skjær flaks som reddet passasjerene og mannskapet er uvisst. Men når man ser slike bilder etter en flystyrt, er det som regel få eller ingen som har overlevd. I dette tilfellet overlevde alle, utrolig nok.

– Alt gikk bra helt til flyet falt ned. Alle ville komme seg ut. Vi var redde, for vi ble kvalt av røyken, sier Maria Guadalupe Herrera.

Jaqueline Flores forteller hvordan det åpnet seg et hull bak henne i siden på flyet, hvor flere mennesker flyktet ut.

– Jeg løsnet setebeltet til barnet mitt, og så hoppet vi ut der, sier Flores.

Alejandra Basso kaller det et mirakel at alle passasjerene kom fra ulykken i live.

– Det er noe vi må ta inn over oss. Vi har fått livet i gave, sier Basso.

(©NTB / TV 2)