ERKJENNER REGELBRUDD: Fiskeriminister Per Sandberg forstår at han brøt regelverket da han unngikk å varsle Statsministerens kontor om Iran-turen i forkant.
ERKJENNER REGELBRUDD: Fiskeriminister Per Sandberg forstår at han brøt regelverket da han unngikk å varsle Statsministerens kontor om Iran-turen i forkant. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix

Sandberg: – Jeg burde varslet i forkant

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) erkjenner at han burde ha varslet departementet og Statsministerens kontor i forkant av ferieturen til Iran.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sandberg har fått bred kritikk for å ha lagt årets sommerferie til Iran som privatperson, sammen med sin norsk-iranske kjæreste Bahareh Letnes, uten å orientere Statsministerens kontor tilstrekkelig i forveien.

– Jeg orienterte departementet dagen etter at jeg ankom Iran, og Statsministerens kontor dagen derpå, opplyste Sandberg til NTB tirsdag.

Onsdag sa statsminister Erna Solberg (H) at fiskeriministeren brøt regelverket og at han har forstått at det har vært et brudd. Det erkjenner han nå selv til Dagens Næringsliv.

– I ettertid ser jeg at jeg burde varslet i forkant, sier han.

Flere har stilt spørsmål ved sikkerhetsvurderingene som ble gjort i forkant av ferieturen. Sandberg har opplyst at han vurderte sikkerheten selv og viser til at han var på besøk i Iran i 2016.

(©NTB)