INGEN CHAMPIONS LEAGUE: Rosenborg maktet aldri å score hjemme mot Celtic.
INGEN CHAMPIONS LEAGUE: Rosenborg maktet aldri å score hjemme mot Celtic. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Mener RBK skuffet: – De hadde egentlig ingenting å by på

Rosenborg maktet aldri å score i hjemmeoppgjøret mot Celtic.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg-Celtic 0-0, 1-3 sammenlagt

Rosenborgs drøm om Mesterliga-spill er knust etter 0-0 mot Celtic på Lerkendal onsdag. Trønderne tapte dermed 1-3 over to kamper.

Rosenborg var det førende laget i store deler av onsdagens oppgjør, men maktet aldri å overliste Craig Gordon i Celtic-buret.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen lot seg ikke imponere av det han så.

– Nok en skuffende forestilling fra RBK mot Celtic. I første omgang lar Celtic hjemmelaget styre kampen, men RBK sliter med å skape store sjanser. I andre omgang har Celtic full kontroll, og RBK har egentlig ingenting å by på, sier han.

Hyller Ajer

Trønderne går nå inn i Europaliga-kvaliken. Der venter den irske seriemesteren Cork City, som spiller hjemme 9. august. Returoppgjøret spilles på Lerkendal 16. august. Celtic skal på sin side møte AEK Aten i den tredje runden i mesterligakvalifiseringen.

– Vi hadde jo håpet at RBK skulle gi et Celtic-lag ute av sesong en skikkelig kamp i disse to oppgjørene, men det har vært klasseforskjell, mener Mathisen.

Det som gleder TV 2-eksperten er Kristoffer Ajers innsats.

– For Celtic leverer Ajer nok en strålende kamp, og han har vokst enormt som spiller siden han spilte seg til fast plass på dette Celtic-laget for et halvt års tid siden. Det er ikke lenge til viktige kamper for Norge i Nations League, og der får vi virkelig håpe at Ajer leverer på sitt beste nivå, sier Mathisen.

– Celtic hadde god kontroll
Rosenborg hadde et spillemessig overtak i den første omgangen, men klarte ikke spille seg til mange sjanser.

Trøndernes største sjanse kom på overtid i omgangen, da Marius Lundemo fikk muligheten til å stange ballen mot mål fra god posisjon. Dessverre for Rosenborg gikk avslutningen rett på keeper.

– Det er veldig mange som roser førsteomgangen til RBK, men sannheten er at Celtic har hatt veldig god kontroll. Lundemo sin heading er RBK sin største sjanse, og det er en heading midt på mål som keeper har null problemer med, oppsummerer TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

To minutter ut i den andre omgangen var Odsonne Edouard nær ved å punktere kampen, men Celtic-angriperens avslutning endte utenfor.

Rosenborgs jobb ble enda litt vanskeligere da Pål André Helland måtte ut med skade etter 58 minutter. Han ble erstattet med Jonathan Levi.

– Jeg fikk kneet til Sinclair i rævva og stivnet. Da er det bedre å få inn noen som er rask og frisk, sier Helland til Eurosport.

Han tror han snart er tilbake.

– Ja, det regner jeg med, sier Rosenborg-spilleren.

Innbytter Levi fikk en god mulighet da han fyrte løs fra skrått hold åtte minutter senere, men igjen stod Craig Gordon i veien.

Serie A-klubb så Trondsen

Med et drøyt kvarter igjen ble Anders Trondsen, som ble fulgt tett fra tribunen, erstattet av Matthías Vilhjálmsson.

Serie A-klubben Atalanta speidet Trondsen på Celtic Park i forrige uke, og onsdag kveld var den italienske klubben igjen på plass for å se midtbanespilleren.

Det er Adresseavisen som skriver at den italienske klubben vurderer å forsterke stallen med Trondsen, som ble hentet til Rosenborg for omkring 12 millioner kroner i august 2017.

En av Trondsens agenter, Morten Wivestad, ønsker ikke kommentere Atalanta-interessen overfor avisen. Atalanta endte på 7. plass i fjorårets Serie A.

Trondsen selv tar interessen med stor ro.

– Jeg har hørt dere har sagt det, men noe mer enn det har jeg ikke rukket å tenke over. Jeg har forholdt meg til denne kampen. Nå i ettertid har jeg fått vite det. Det er moro det, men det er ikke sånn at jeg tenker noe voldsomt over det. På sånne kamper er det alltid klubber og ser på. Det er bare sånn fotballen er, sier Rosenborg-spilleren til TV 2.

– Jeg trives veldig godt her jeg, sier Trondsen.

Alle mann i angrep

Rosenborg forsøkte desperat å legge trykk på Celtic mot slutten, og flyttet opp det de kunne. Tore Reginiussen ble flyttet opp på topp, der han lå sammen med Vilhjálmsson, Alexander Søderlund og Nicklas Bendtner.

Med fem minutter igjen var de to sistnevnte som nesten gjorde det, men Søderlund stanget ballen utenfor etter et godt innlegg fra Bendtner.

Med tre minutter igjen trodde Lerkendal-publikumet at de endelig hadde fått noe å juble for da Nicklas Bendtner headet ballen i mål, men dommeren annullerte fordi danske var oppe med hånden i ansiktet på Gordon.

På tampen ble også Erik Botheim kastet inn i jakten på scoring, men Rosenborg klarte aldri å overliste Celtics sisteskanse.