Ingen meldte kvinnen savnet:

Lå død i leilighet i over et halvt år

Ingen meldte kvinnen savnet eller slo alarm i løpet av et halvt år, men i bisettelsen var kapellet fylt til randen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

13. juli i år tok politiet seg inn i en kommunal leilighet i Bergen sentrum. Der fant de en død kvinne i begynnelsen av 50-årene.

Politiet har ikke satt en endelig dato for dødsfallet, men ifølge dødsannonsen har kvinnen vært død siden 12. desember i fjor.

– Dette er en tragisk historie. Det er ikke dagligdags for oss som jobber i kommunen, sier Rønnaug Frøiland, etatsdirektør i Bergen kommune.

Kvinnen hadde amputert begge beina og satt i rullestol. Hun mottok jevnlig kommunale helsetjenester hjemme.

– Samtidig reiste hun fra tid til annen på lengre reiser i utlandet, og i disse periodene mottok kvinnen ikke tjenester, forklarer Frøiland.

Skulle på ferietur

Det var nettopp en slik langvarig reise kvinnen meldte fra om sent i fjor. Hun hadde planlagt en tur til Brasil fra desember til juni.

Kommunen ga henne nødvendige medisiner og trodde hun dro. Det trodde mange andre også, og det kan være svaret på hvorfor det tok mange måneder før kvinnen ble meldt savnet.

– I juni forsøkte vi å kontakte kvinnen igjen, men fikk ikke svar. Vi fulgte rutinene, og etter hvert kontaktet vi politiet. De tok seg til slutt inn i leiligheten og fant kvinnen, forteller Frøiland i Bergen kommune.

TV 2 har snakket med flere personer som kjente kvinnen. De sier noen stusset på at hun ikke hadde oppdatert sosiale medier siden november, men samtidig regnet de med at hun var opptatt med ferieturen.

HER BLE HUN FUNNET: I denne oppgangen ble kvinnen funnet død i sin egen leilighet. Der skal hun ha ligget i over et halvt år. Foto: TV 2
HER BLE HUN FUNNET: I denne oppgangen ble kvinnen funnet død i sin egen leilighet. Der skal hun ha ligget i over et halvt år. Foto: TV 2

Vest politidistrikt har opprettet undersøkelsessak, men mistenker ikke at det har skjedd noe kriminelt. Det har ikke lyktes TV 2 å få intervju med politiet.

– Det går selvsagt an å spekulere i hvorfor hun lå så lenge uten at noen reagerte, men den planlagte reisen hennes er nok noe av forklaringen, sier seksjonsleder Sigrid N. Sverdrup i Vest politidistrikt til Bergens Tidende.

Fullt i bisettelsen

Selv om det tok mange måneder før noen meldte kvinnen savnet, betyr ikke det at hun mangler pårørende. Tirsdag ble kvinnen bisatt i lille kapell i Møllendal i Bergen, og det var ikke et eneste ledig sete i lokalet.

– Vi avholdt en fin seremoni. Det var mange som ville ta farvel med henne, både familie, venner og bekjente, sier gravferdskonsulent Erik Skiple i Hauglandshella Begravelsesbyrå.

Kvinnen er obdusert, men dødsårsaken blir trolig ikke klar før om noen måneder.