KAPTEIN: Markus Henriksen har imponert i Hull-drakten, og overbevist både fansen og manageren om at han bør være klubbens kaptein.
KAPTEIN: Markus Henriksen har imponert i Hull-drakten, og overbevist både fansen og manageren om at han bør være klubbens kaptein. Foto: hullcitytigers.com

Henriksen utnevnt til Hull-kaptein: – En stor ære

Hull-fansen hyller valget av nordmannen som kaptein.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Markus Henriksen (26) er utnevnt til ny Hull-kaptein.

Nordmannen har båret kapteinsbindet i alle treningskampene denne sommeren, og nå har manager Nigel Adkins besluttet å gi nordmannen kapteinsrollen på permanent basis.

– Det er selvsagt en stor ære å bli gitt kapteinsbindet for en stor klubb som Hull City, det betyr at jeg må ha gjort noe riktig, sier han til klubbens nettsider.

– Det er noe spesielt

26-åringen føler seg klar for oppgaven.

– Nigel vil at jeg skal ta på meg bindet og jeg er klar til å være en leder. Jeg har vært kaptein i to av mine tidligere klubber, så jeg vet hva det går ut på og hva rollen innebærer, sier Henriksen.

– Det er noe spesielt å få kapteinsbindet i engelsk fotball, og jeg er fast bestemt på å lede laget på en god måte, fortsetter han.

Den tidligere Rosenborg- og AZ Alkamaar-spilleren vil ikke gjøre jobben på samme måte som sin forgjenger.

– Michael Dawson var en flott kaptein her de siste årene, men jeg vil være en annen type leder enn det han var. Jeg kan bare gjøre det på min egen måte. Alle lag har forskjellig typer kapteiner og leder. Selv om jeg er ung, mener jeg at jeg har erfaring som kan hjelpe laget, sier Henriksen.

Mandag spiller Henriksen sin første tellende kamp som Hull-kaptein.

– Det blir fantastisk å lede laget ut for første gang i en tellende kamp mot Aston Villa, og det blir enda bedre om vi presterer så godt som vi håper og får de tre poengene vi har som mål å ta, sier trønderen.

Hylles av fansen
Da Hull offentliggjorde nyheten på Twitter, var det en overveldende positiv respons.

– Min kaptein. Fullt fortjent! Han har overbevist så mange City-fans de siste 12-18 månedene. Godt jobbet, skriver Elliot Clifford.

– For et fantastisk valg! Bravo og godt jobbet, Markus, skriver Andy Lee.

– Jeg har slaktet ham mye tidligere, men nå er det ingen andre jeg heller ville valgt. Håper han har en enestående sesongen for oss, og leder oss oppover på tabellen, skriver Rob Middleton.