STRANDET: Flere hundre passasjerer har vært strandet på Mallorca som en følge av flytrøbbelet på Rhodos, men skal nå nå bli fraktet hjem i verdens største passasjerfly.
STRANDET: Flere hundre passasjerer har vært strandet på Mallorca som en følge av flytrøbbelet på Rhodos, men skal nå nå bli fraktet hjem i verdens største passasjerfly. Foto: Francois Mori / AP / TV 2-tipser

Verdens største passasjerfly skal frakte strandede nordmenn hjem

Charterselskapet Ving sliter etter flytrøbbelet på Rhodos og leier inn verdens største passasjerfly, Airbus A380, for å frakte nordmenn til og fra Mallorca.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flyet er leid inn fra det portugisiske charterselskapet HiFly, skriver flysmart24.no.

– Det er snakk om en tur fra Oslo til Palma på Mallorca og retur. Nedover skal vi ha med oss 238 passasjerer, mens flyet hjem skal ha med seg 403 reisende, sier informasjonssjef Siri Røhr-Staff i Ving.

403 passasjerer har vært strandet på Mallorca som en følge av de tekniske problemene på Rhodos i helgen.

Flybyttet kan ende i en positiv overraskelse for noen av passasjerene. Det er nemlig «kun» plass til 399 gjester i økonomiseksjonen, og selskapet kan derfor bli nødt til å flytte noen av gjestene opp på business eller første klasse for å få med seg alle. Totalt er det plass til 471 passasjerer.

Problemet for Ving er ikke mangel på fly, men at trafikken til Rhodos ble kraftig forstyrret i helgen.

– Det har skapt følgeforsinkelser som har gjort at vi ikke har fått gjestene våre dit de skulle på tid, eller hjem igjen. Nå håper vi situasjonen løser seg, sier Røhr-Staff.

Ifølge flysmart24 har A380 besøkt Gardermoen noen få ganger tidligere, blant annet da flytypen ble testet for ekstrem vinterkulde og da Lufthansa kom nordover for å vise fram det da nye flyet i 2010.

I fjor landet en av Etihads A380-maskiner på Gardermoen da en passasjer om bord trengte legehjelp.