MOTORSYKKEL-ULYKKE: To unge menn omkom i en singelulykke på motorsykkel på E16 ved Dale i Hordaland natt til torsdag 19. juli.
MOTORSYKKEL-ULYKKE: To unge menn omkom i en singelulykke på motorsykkel på E16 ved Dale i Hordaland natt til torsdag 19. juli. Foto: Anders Kjølen / BA

Elleve omkom i juli-trafikken

Norge er fortsatt et av verdens mest trafikksikre land. Likevel mistet elleve mennesker livet i juli – én person mer enn i samme måned i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– At vi jevnt over er et svært trafikksikkert land er meningsløst for de pårørende ved dødsulykkene denne sommeren, sier seniorrådgiver Bård Morten Johansen i Trygg Trafikk.

Johansen sier antallet omkomne nok en gang understreker hvor mye innsats og arbeid som gjenstår før man når visjonen om null drepte og null hardt skadde i trafikken.

Sommermånedene juni, juli og august er høysesong for trafikkulykker i Norge.

I juli mistet elleve nordmenn livet i trafikkulykker – én mer enn i juli i fjor.

Det betyr at 58 liv har gått tapt i trafikken så langt i 2018, hvilket er tre flere en til samme tid i fjor, ifølge tallene til Trygg Trafikk.

– Folk kjører gjerne lenger enn normalt, og de kjører på nye, ukjente veier. Man tar også gjerne litt større sjanser fordi man er mer utålmodig. Det kan for eksempel gi seg utslag i flere forbikjøringer du ellers ikke ville ha tatt, sier han.

(©NTB)