– Beste Vålerenga-lag på mange år

Vålerenga advarer konkurrentene og mener laget kan kjempe helt i toppen denne sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tradisjonen tro må noen kaste klærne på sesongens første istrening. Lystige iskrigere forberedte seg på «strippe-straffer» foran en fullsatt Ungdomshall tirsdag ettermiddag.

– God stemning og lite klær. Det er sånn det skal være, gliser Martin Laumann Ylven.

Latteren satt løst og stemningen var god også blant de oppmøtte supporterne. Årets utgave sies å være en av de beste på mange år.

– Jeg tror de kan være med helt der oppe, sier TV 2s hockeyekspert Erik Follestad.

Det mener også offensive spillere som ser store styrker med årets stall.

– Vi har gode defensive forsterkninger, vi har den beste keeperen i ligaen og vi er alltid de som scorer mye mål, så det er ingen grunn til at vi ikke skal kunne kjempe om de gjeveste medaljene, sier Ylven.

– Jeg synes vi ser bedre ut enn på flere år og vi kommer å jobbe hardt for å ligge på toppen, sier forrige sesongs poengkonge, Tobias Lindstöm.

Vålerenga har vært aktive på overgangsmarkedet og sikret seg blant andre Martin Røymark, Mats Trygg, Villiam Strøm og Petter Grønstad. I tillegg har de signert nye kontrakter med Brede Frettem Csiszar, Colin Spaberg Olsen, Joachim Sommer Nielsen og Axel Eidstedt.

– Bedre enn på mange år

Nå gjenstår det bare å se om de blir enige om en ny kontrakt med veteran Morten Ask.

– Vålerenga ser bedre ut enn på mange år. Jeg ser ikke noen som har en bedre backoppsetning enn Vålerenga akkurat nå. De ser bra ut fremover også, sier Follestad.

Det er en ellers så nøktern Roy Johansen helt enig i.

– At vi er nærmere der i år enn vi var i fjor det er vi helt sikre på, sier Vålerenga-treneren.

Landslagsveteran Martin Røymark har returnert til Norge etter 10 år. Han har store forventninger til årets sesong.

– Det føles egentlig perfekt å komme hit nå og være med å bygge det nye Vålerenga i den nye tiden som kommer. Det gleder jeg meg veldig til.

– Martin har vært i utlandet i mange år og har vært fast inventar på landslaget. Han er en knallbra spiller. En rollespiller først og fremst. God i undertall, en tøff spiller. En kjempeforsterkning for Vålerenga, mener Follestad.

– Får de inn et par, tre utlendinger tror jeg nesten jeg vil utrope de til favoritter. Så sterke er de nå.

Spår rekordjevn sesong
Men Follestad spår en bikkjekamp om topplasseringene denne sesongen.

– Storhamar ser veldig bra ut. Stavanger har ingen planer om å komme så langt ned som i fjor, men de har ikke en så bra norsk stamme som tidligere. Frisk Asker har vært meget gode på overgangsmarkedet. De har hentet gode utlendinger og Mats Frøshaug, som er en solid norsk center. Sparta kan være hvasse i år. Det blir spennende å se Lillehammer også. Det ligger an til en meget jevn sesong. Seks lag kan blande seg inn i toppen.

Tilbake hos Vålerenga står Villiam Strøm igjen, ribbet for klær. Straffer er ikke hans favorittøvelse.

– Man må bare bjuda på?

– Ja, jeg tror det. Jeg er ikke hentet for å score straffer så da kan jeg vise meg litt frem her i dag, gliser Strøm til full begeistring blant de fremmøtte supporterne.