DRUKNINGSULYKKE: En 12 år gammel jente døde av skadene hun pådro seg etter en drukningsulykke utenfor Larvik mandag.
DRUKNINGSULYKKE: En 12 år gammel jente døde av skadene hun pådro seg etter en drukningsulykke utenfor Larvik mandag. Foto: Geir Eriksen

Jente (12) døde i drukningsulykke

Den 12 år gamle jenta som mandag ettermiddag ble fraktet til Rikshospitalet med livstruende skader etter en drukningsulykke utenfor Larvik er død.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter Anders Bayer, pressevakt ved Oslo universitetsykehus, overfor TV 2 tirsdag.

– Den 12 år gamle jenta som ble innlagt ved Oslo universitetssykehus etter en drukningsulykke utenfor Larvik er dessverre død, skriver han i en SMS til TV 2.

To tenåringsjenter var involvert i drukningsulykken utenfor Larvik mandag ettermiddag. Begge ble hentet opp av vannet, og én ble fraktet til Rikshospitalet.

Den andre tenåringsjenta ble tatt hånd om av helsepersonell, og var bevisst. Hendelsen ble meldt inn til politiet av personer på stedet.

– Det er 40 minutter siden noen så dette. Vi vet ikke hvorfor de var i vannet, eller andre detaljer om hendelsen, sa operasjonsleder Christian Gulli til TV 2 da den nå avdøde jenta fortsatt var savnet.

Det var en stor leteaksjon etter jenta. Hun ble fraktet direkte til Rikshospitalet med luftambulanse.

– Relasjonen mellom de to jentene er ukjent. Vi vet de badet, fordi det er en strand rett i nærheten. Så kom de litt langt ut på sjøen hvor det var mye strøm, sa Gulli mandag ettermiddag.

Det var en sivilbåt som fikk den første jenta opp av vannet, i samarbeid med en politimann som svømte ut. Både en redningsskøyte, et helikopter, dykkere og politi deltok i redningsarbeidet.