SIKTET: En 17-åring er siktet for drapet på Sunniva Ødegård (13). Den siktede bodde i nærheten av den avdøde jenta.
SIKTET: En 17-åring er siktet for drapet på Sunniva Ødegård (13). Den siktede bodde i nærheten av den avdøde jenta. Foto: Carina Johansen (NTB Scanpix) Privat

tv 2 erfarer:

Drapssiktet 17-åring bodde i nærheten av Sunniva (13)

Stavanger/Oslo (TV 2): 17-åringen som er siktet for drapet på 13 år gamle Sunniva Ødegård, bodde i nærheten av henne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

17-åringen som nå er siktet for drapet på Sunniva Ødegård (13) har vært i politiets søkelys tidligere, men han skal ikke være siktet eller dømt for voldsbruk.

Nekter straffskyld

Siktelsen mot 17-åringen ble kjent tirsdag formiddag. Den siktede har mandag kveld og natt til tirsdag sittet i avhør hos politiet.

Han nekter for å ha drept Sunniva Ødegård, men forteller at han har vært på åstedet.

Bakgrunnen for pågripelsen er tips og avhør. Det opplyser politiadvokat Herdis Traa og etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl på en pressekonferanse på politihuset i Stavanger tirsdag morgen.

Politiet vil begjære mannen varetektsfengslet i løpet av tirsdag. I to av ukene vil de be om brev- og besøksforbud.

Tirsdag formiddag har politiet sperret av huset der 17-åringen bor. Patruljer på stedet gjennomfører trolig en ransaking.

Politiet er på plass utenfor 17-åringens bopel på Varhaug. (Foto: Trond Solvang / TV 2)
Politiet er på plass utenfor 17-åringens bopel på Varhaug. (Foto: Trond Solvang / TV 2)

Meldte seg selv

Politiet har ikke lyktes med å avdekke en klar relasjon mellom 17-åringen og avdøde Sunniva Ødegård. De skal ikke ha vært i samme omgangskrets, men begge var altså bosatt på Varhaug i Hå kommune på Jæren.

Den siktede mannen meldte seg selv i vakta på Stavanger politistasjon mandag ettermiddag. Politiet ønsker ikke å si noe om hvorvidt den siktede var etterlyst da han ankom politihuset i Stavanger, men de opplyser at han først ble avhørt som vitne før han ble siktet for drap.

Politiadvokat Herdis Traa og etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl i Sør-Vest politidistrikt. (Foto: NTB Scanpix)
Politiadvokat Herdis Traa og etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl i Sør-Vest politidistrikt. (Foto: NTB Scanpix)

17-åringen har fått oppnevnt Tor Inge Bergersen som forsvarer. Han er fast forsvarer i Jæren tingrett. Politiet ønsker ikke å forklare hva 17-åringen har sagt i avhør, utover at han nekter straffskyld.

TV 2 har ikke lyktes med å få en kommentar fra advokaten. Politiet ønsker foreløpig ikke å si noe om hva de mener kan være motivet for drapet.

Telefonen ble brutt

Kripos har bistått Sør-Vest politidistrikt i etterforskningen. Politiet understreker at de fortsatt er tidlig i etterforskningen. De mener å ha tatt riktig gjerningsperson, men kan ikke utelukke flere pågripelser.

13-åringen vil bli obdusert tirsdag. Håpet er å fastslå hva som er dødsårsaken. Det er fortsatt uklart om funnstedet og åstedet er det samme.

Politiet sier at de fortsatt ønsker tips i saken.

Mandag kveld kunne Stavanger Aftenblad fortelle at Sunniva Ødegård snakket i telefonen med sin 14 år gamle kjæreste ved 22.30-tiden mandag kveld. Hun skal ha forklart at hun var hjemme før hun sa «shit!» og samtalen ble brutt.

Ved 23-tiden gikk jentas far ut for å lete etter henne. Klokken 03.00 ble hun funnet ved en sti 150-200 meter hjemmefra.