Utvikling i Varhaug-saken – innkaller til pressekonferanse

Sør-Vest politidistrikt kaller tirsdag morgen inn til pressekonferanse i forbindelse med en utvikling i Varhaug-saken der Sunniva Ødegård (13) ble funnet død mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det har skjedd en utvikling i saken der 13 år gamle Sunniva Ødegård ble funnet død ved Åvegen på Varhaug natt til mandag klokken 03.09, skriver politiet i en pressemelding tirsdag morgen.

Politiet utdyper ikke hva denne utviklingen er. Det vil bli holdt en pressebrief på politihuset i Stavanger klokken 09.15.

  • Følg pressekonferansen i videovinduet øverst i saken klokken 09.15.

Ble varslet av faren

Natt til mandag ble politiet varslet om en 13 år gammel jente som ikke kom hjem på Varhaug på Jæren etter et besøk hos en venn.

Det ble satt i gang en leteaksjon i nabolaget, der blant annet jentas far deltok. Ved 03-tiden ble jenta funnet død utendørs like ved stedet der hun bor.

Mandag kveld ble det klart at det var 13 år gamle Sunniva Ødegård som hadde blitt funnet.

– Familien er i sjokk. Jeg har kun møtt dem en gang, og da var de naturligvis ganske preget. Det begynner nok å synke inn for dem hvor alvorlig dette er, sier familiens bistandsadvokat Harald Øglænd til TV 2.

Mistenker drap

Mandag formiddag holdt politiet i Rogaland en pressekonferanse.

– Det er vår hypotese at vi står ovenfor et drap, men vi holder alle muligheter åpne, sa etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl under pressekonferansen.

Det skal blant annet være funn på stedet som gjør at politiet har slått drapsalarm. Kripos er kalt inn for å bistå i etterforskningsarbeidet.

Sjokkerte naboer

TV 2 har snakket med flere naboer i området. Stedet 13-åringen ble funnet ligger like ved en togskinne, bare 100-200 meter unna huset hun bodde i.

Rundt funnstedet er det store, grønne åkre, og mandag fløy det et helikopter fram og tilbake over området.

FUNNET: Det avmerkede huset viser huset 13-åringen bodde i. Til høyre er funnstedet markert, bare 150 meter unna hjemmet hennes. Grafikk: TV 2
FUNNET: Det avmerkede huset viser huset 13-åringen bodde i. Til høyre er funnstedet markert, bare 150 meter unna hjemmet hennes. Grafikk: TV 2

En mann som bor like i nærheten av familien, og som ønsker å være anonym, sier at nabolaget er svært preget.

– Dette er et område der alle kjenner alle. Det er ekkelt å vite at jeg kanskje møtte på drapsmannen på butikken tidligere i dag, sier han til TV 2.

Han reagerer på antallet skuelystne som kommer til området, ikke bare journalister, men også folk som kun er der for å se.

Nabo Lisbeth Håland er også sjokkert over det som har rammet nabolaget.

– Det er grusomt, jeg kan ikke sette ord på det, sier Håland.