STJERNETREFF: Liverpools sommersignering Xherdan Shaqiri scoret på et flott brassespark i debuten mot Manchester United
STJERNETREFF: Liverpools sommersignering Xherdan Shaqiri scoret på et flott brassespark i debuten mot Manchester United Foto: Jeff Kowalsky

Tidligere lagkamerat: – Vi var Shaqiris «vannbærere»

Charlie Adam hyller Liverpools sommersigneringer, men mener de mangler én eller to spillere for å skyve Manchester City ned fra tronen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Liverpool har hatt et strålende overgangsvindu så langt, sier Merseyside-klubbens tidligere midtbanespiller til BBC.

Liverpool har blant annet hentet midtbanespillerne Naby Keita og Fabinho. De røde forsterket også den utsatte keeperplassen da de hentet Alisson fra Roma og gjorde han til verdens dyreste keeper.

– Klopp har hentet mye kvalitet, men jeg tror de kunne trengt en midtstopper til. De er én eller to spillere unna et lag som kan vinne Premier League, fortsetter Adam.

Skotten synes stallen er forbedret, og trekker frem Daniel Sturridge som en spiller som kan gjøre en god jobb dersom det skulle oppstå skader. Han trekker også frem en gammel kjenning.

– Vi var vannbærerne hans
​Adam har nemlig spilt sammen med Xherdan Shaqiri i Stoke de siste sesongene. Nå har Shaqiri signert for Liverpool. Den sveitsiske landslagsspilleren gjorde seg bemerket umiddelbart, da han scoret med et fantastisk brassespark i treningskampen mot Manchester United.

– Han vil passe inn i Liverpool. Han er en toppspiller, sier Adam om Shaqiri, men har ikke bare positive opplevelser med å spille på lag med Liverpools sommersignering.

– Han er en matchvinner, men han kunne være vanskelig å spille på lag med. Manageren lot ham slippe unna med ting. Vi var strengt tatt Shaqiris «vannbærere». Vi måtte gi ham ballen, og satse på at han fikk noe til å skje, sier Adam til BBC.

Det ble ingen suksessoppskrift for Stoke, som rykket ned fra Premier League forrige sesong. Totalt har det blitt 84 kamper og 15 mål for Shaqiri i Premier League.

26-åringen har også spilt 74 landskamper for Sveits, og scoret 21 mål. Tidligere har han vært i Basel, Bayern München og Inter.

Liverpool sesongåpner mot West Ham 12. august, men før det venter treningskamper mot Napoli og Torino.