REKORDSIGNERING: Sivert Heltne Nilsen har skrevet under på en femårskontrakt med danske AC Horsens.
REKORDSIGNERING: Sivert Heltne Nilsen har skrevet under på en femårskontrakt med danske AC Horsens. Foto: AC Horsens

Heltne Nilsen klar for Horsens

Sivert Heltne Nilsen bytter ut Brann og Norge med Danmark og Horsens. Midtbanespilleren har signert en femårskontrakt og blir klubbens dyreste kjøp noensinne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter Horsens på sitt nettsted mandag.

– Jeg er vanvittig glad for å gå til Horsens, hvor jeg virkelig har følt meg ønsket, og jeg gleder meg til å prøve meg i Superligaen. Jeg går til en klubb med et fantastisk stadion, gode folk rundt laget og en lidenskapelig trener med et engasjement som smitter, sier Heltne Nilsen.

– Det er min ambisjon å bidra så mye som mulig og hjelpe til med å få klubben høyere opp på tabellene, fortsetter den tidligere Brann-spilleren.

– Vil jeg ikke svare på

Salget av en av Branns aller viktigste nøkkelspillere midt i sesongen overrasker fansen og mange eksperter. Selv er Nilsen taus om hvorfor han forlater den norske serielederen. Brann jakter sitt første seriemesterskap siden 2007.

– Du må snakke med sportsdirektør Rune Soltvedt (i Brann) eller AC Horsens. Det er de som har gjennomført denne overgangen, sier Nilsen til NRK.

26-åringen vil heller ikke si noe om dialogen han har hatt med sin far og Brann-trener Lars Arne Nilsen i tiden før overgangen.

– Det vil jeg ikke svare på. Du må snakke med klubbene.

– Ser på ulike muligheter

Rune Soltvedt forteller til TV 2 at klubben ønsker å ha fokus på de spillerne som er i klubben.

– Vi vil takke Sivert for at han har gjort en veldig god jobb på og utenfor banen for Brann siden han kom til oss i 2015. Og ønsker ham lykke til videre. Nå ønsker vi å ha fokus på å få mest mulig ut av et Brann-lag uten ham, skriver Soltvedt i en SMS til TV 2.

– Hvordan skal dere erstatte ham? Har dere noen i kikkerten?

– Ting har skjedd fort de siste dagene, men vi ser på ulike muligheter, skriver Soltvedt.

– Hva tenker du om å gå inn i høstsesongen uten en så viktig spiller når dere ligger på topp og skal kjempe om gull?

– Tenker at vi fremdeles har en veldig sterk stall. Og at det nok blir en spennende høst!

– En profil

Horsens skriver at han er klubbens dyreste kjøp noensinne, men oppgir ingen overgangssum. Heltne Nilsen har skrevet under på en femårskontrakt.

– For oss er det en gave å ønske velkommen en spiller som var med på å vinne sølv i Norge og er en profil på Brann, som leder Eliteserien denne sesongen. Han er en leder som kan gå foran og knytte et alg sammen. Det er en perfekt signering for oss, for vi har mange unge talenter som trenger å bli guidet, sier manager Bo Henriksen.

– Han blir en foregangsmann for vår kultur, og det er også en av grunnene til at vi har gitt ham en femårsavtale. Han skal ta det neste skrittet sammen med oss. Det er jo flott at vi kan tiltrekke oss en profil fra det laget i Norge som er best akkurat nå. Det er vi stolte av, og vi gleder oss til å se ham i kamp, fortsetter Henriksen.

– Ikke er reelt alternativ å si nei

Brann ønsket egentlig ikke å la midtbanespilleren forsvinne.

– Vi prøvde alt vi kunne for å si nei, men Siverts ønske om å bli solgt var så sterkt at vi ikke kunne stå imot. Det var ikke et reelt alternativ å si nei, forteller Eivind Lunde, styreleder i Brann til Bergens Tidende.

En muntlig avtale om at midtbanespilleren skulle få gå dersom det kom et godt tilbud fra utlandet, gjorde at Lunde og Brann-styret følte seg tvunget til å si ja.

– Vi har en avtale med Sivert som vi står lojalt ved, sier styrelederen.

på Twitter har Bataljonen kommet med et syrlig stikk til den ferske Horsens-spilleren.

– Vi ønsker å rette en stor takk til Kristoffer Barmen. Du viser at lojalitet fortsatt finnes og at noen fortsatt ønsker å oppfylle guttedrømmen sin, om å vinne noe med klubben man er oppvokst med, skriver Branns supporterklubb.

– Høyt spill

Sivert Heltne Nilsen ble avbildet på tribunen under superligakampen mellom Sønderjyske og Horsens fredag. Horsens kunne kanskje trengt Nilsens tjenester ettersom laget tapte 0-2. Mads Hvilsom og Mart Lieder scoret målene i andre omgang.

Nilsen har vært en viktig brikke i et gulljagende Brann-lag denne sesongen. 26-åringen er også sønn av hovedtrener Lars Arne Nilsen.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen ble overrasket da det ble kjent at midtbanespilleren var på vei til dansk fotball.

– Det må jo være et eventyr å ta et historisk gull med Brann. Og Horsens er ikke akkurat FCK eller Brøndby, men samtidig har han nok hatt lange og gode samtaler med seg selv og sin far. Tar Brann gull, vil han jo ha bidratt, sa Mathisen.

Men Branns gullsjanser fryktet han for.

– Det vil være en svekkelse for Brann. Jeg hadde håpet at de ville styrke seg i dette overgangsvinduet, så jeg håper de har en god erstatter på vei inn. Hvis ikke, kan fort Rosenborg stikke av med gullet. Det er et høyt spill fra Brann, sier han.

Horsens endte på sjetteplass i dansk superliga sist sesong. Laget har startet årets sesong med én seier, én uavgjort og ett tap.

(©NTB)