DREPT: Håvard Pedersen (18) ble drept i Vadsø lørdag 14. juli.
DREPT: Håvard Pedersen (18) ble drept i Vadsø lørdag 14. juli. Foto: Privat

Vadsø-drapet:

Politiet tror de har funnet deler av drapsvåpenet

Politiet har gjort et funn av det som kan være deler av drapsvåpenet i etterforskningen av drapet på Håvard Pedersen (18) lørdag 14. juli.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Politiet i Finnmark har videre gjort funn av deler av det politiet mener kan være drapsvåpenet. Funnet ble gjort av mannskaper fra politiet i Vadsø i sjøen i området rundt Vadsøya, opplyser politiet i en pressemelding mandag ettermiddag.

Gjenstanden har nå blitt sendt til ytterligere kriminalteknisk analyse.

Den drapssiktede 17-åringen ble mandag varetektsfengslet i ytterligere to uker.

Politiet fikk også medhold i at den siktede skal være underlagt brev og besøksforbud, samt forbud mot aviser og kringkasting.

Det jobbes kontinuerlig både med den taktiske og tekniske etterforskningen, og politiet har også formidlet et ønske om å få avhørt siktede i løpet av uken som kommer.

Drept på jobb

Det var ved like før klokken 22 lørdag kveld at politiet fikk melding om en knivstikking på Coop Extra-butikken i Vadsø.

Det ble forsøkt gjenopplivning på stedet, men livet sto ikke til å redde.

Pedersen var på jobb da han ble drept.

– Retten har ved denne vurderingen lagt særlig vekt på anmeldelsen og illustrasjonsmappe fra kameraopptak på åstedet, heter det i kjennelsen da 17-åringen først ble varetektsfengslet.

Ifølge kilder TV 2 har snakket med skal politiet sitte på bilder fra overvåkningskamera som godt beskriver drapet inne i butikken.

På bakgrunn av opplysningene i fengslingskjennelsen har TV 2 spurt politiet konkret om de har video som viser drapet, men de har foreløpig ikke ønsket å kommentere det.

Intens politijakt

En ung mann ble av vitner observert løpende fra stedet like etter. Det ble satt i gang en intens politijakt, og fire timer etter ble han pågrepet idet han forsøkte komme seg unna ved å hoppe fra en lav bru og ned i vannet.

Den pågrepne er 17 år gammel, og han har midlertidig opphold i landet. Han kom til Norge som mindreårig asylsøker i 2015 og er opprinnelig fra Afghanistan.

17-åringen har tidligere vært i kontakt med politiet et par ganger, da i forbindelse med det politiet omtaler som mindre alvorlige forhold. Han skal ha fulgt etter personer ved minst to anledninger.