DYP SORG: Jonas Bergh-Johnsen og langrennsekspert Vibeke Skofterud under OL i Pyeongchang i Sør-Korea.
DYP SORG: Jonas Bergh-Johnsen og langrennsekspert Vibeke Skofterud under OL i Pyeongchang i Sør-Korea. Foto: Joakim Rasmussen Åsheim

Eurosport-profilen i dyp sorg etter å ha mistet to kollegaer

Eurosport-reporter Jonas Bergh-Johnsen har fått to tragiske budskap på kort tid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Eurosport-reporter Jonas Bergh-Johnsen (32) er i dyp sorg etter å ha mistet to kollegaer i sommer.

Sjokkbeskjeder

I går fikk han sjokkbeskjeden om at Vibeke Skofterud var død. 10. juli fikk han beskjed om at en annen kollega, Fredrik Melbye Hødnebø, hadde druknet i Frankrike. Begge ble 38 år.

– Det å få disse to beskjedene så tett har vært helt grusomt og en kjempesmell, forteller Jonas Bergh-Johnsen til TV 2.

To gode kollegaer

Vibeke Skofterud jobbet Jonas sammen med under OL i Sør-Korea i februar og de to dekket langrenn i Pyeongchang.

OL-KOLLEGAER: Jonas Bergh-Johnsen og Vibeke Skofterud i et muntert øyeblikk under OL i Sør-Korea, februar, 2018. Foto: Svein Graff
OL-KOLLEGAER: Jonas Bergh-Johnsen og Vibeke Skofterud i et muntert øyeblikk under OL i Sør-Korea, februar, 2018. Foto: Svein Graff

– Jeg har aldri jobbet sammen med en ekspert som har tatt faget så fort. Hun var utrolig dedikert og flink til å skjønne rollen sin som ekspert. Hun var opptatt av å komme på innsiden og gikk grundig til verks, forteller han.

– De to hadde mye livsglede

Fredrik Melbye Hødnebø jobbet på salgsavdelingen til Discovery og var en av de første Jonas ble kjent med da han begynte å jobbe der i 2014. Hødnebø døde i en tragisk drukningsulykke under en ferietur med venner 10 juli.

– Han var interessert i sport og var lik Vibeke Skofterud ved å ha en sterk livsglede og skapte mye positivitet på arbeidsplassen, forteller Jonas til TV 2

GODE KOLLEGAER: Jonas Berg-Johnsen og Fredrik Melbye Hødnebø under en OL-quiz, februar, 2017. Foto: Ingrid Medhus/Dsicovery.
GODE KOLLEGAER: Jonas Berg-Johnsen og Fredrik Melbye Hødnebø under en OL-quiz, februar, 2017. Foto: Ingrid Medhus/Dsicovery.

– Hun var en sprudlende solstråle

Vibeke Skofterud kom til OL med sitt gode humør og fra første sekund så var Jonas trygg på sin kvinnelige kollega og ekspert. Han vil huske henne for det gode humøret på lik linje med Fredrik.

– Vibeke var en sprudlende solstråle som satte spor hos alle hun ble kjent med. Den siste gangen jeg så henne var i våres, forteller han.

Bearbeider sorgen

Jonas Bergh-Johnsen er på ferie på hytta med familien for tiden, og fikk beskjeden om Vibeke Skofteruds tragiske dødsfall da en journalist ringte søndag ettermiddag. Han måtte bearbeide sorgen ved å ringe sine kollegaer i Discovery, og snakket med sin sjef Eirik Koren i Discovery og gode kollega Carsten Skjelbreid.

– Jeg liker å snakke når jeg er i sorg, det er det beste jeg kan gjøre. Jeg må snakke med folk som har et forhold til de som går bort, avslutter Jonas Bergh-Johnsen.