Hevder Rosenborg har fått akseptert bud på Liverpool-talent

Ifølge engelsk presse skal Liverpool-spiller Pedro Chirivella være på vei til norsk fotball.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Velinformerte James Pearce, som har hovedansvaret for dekningen av klubben for lokalavisen Liverpool Echo, skriver at Rosenborg har fått akseptert et bud på playmakeren.

Ifølge Pearces opplysninger er det opprinnelige budet på 25,7 millioner kroner, mens prisen kan øke til 37,5 millioner kroner dersom kriterier i avtalen oppfylles.​

– Den 21 år gamle spanjolen vil gå gjennom den medisinske testen de kommende dagen, skriver Liverpool Echo-journalisten, og legger til at Chirivella sannsynligvis blir å finne på tribunen når Rosenborg spiller mot Celtic på onsdag.

– Rini Coolen og Sting Inge Bjørnebye rangerer Chirivella høyt, og mener han vil passe perfekt inn til spillestilen, skriver han videre.

– Ingen kommentar

Også Neil Jones, som er Liverpool-korrespondent for Goal og tidligere har dekket klubben for Liverpool Echo, melder om budet. Jones skriver på Twitter at Chirivella vil dra for å fullføre overgangen i løpet av uken.

Liverpool skal ha sikret seg en tilbakekjøpsklausul i kontrakten med Rosenborg, melder Pearce.

Styreleder i Rosenborg, Ivar Koteng, ønsker ikke å kommentere budet overfor TV 2.​​​​

Ble kalt «datamaskinen»

Pedro Chrivella kom inn for Liverpool i lørdagens 4-1-seier over Manchester United.

21 år gamle Chirivella dro fra Valencia til Liverpools akademi som 16-åring.

Januar 2017 dro han på utlån til Æresdivisjons-klubben Go Ahead Eagles, før han tilbrakte hele forrige sesong i nederlandske Willem II. For Willem II, som kom på 13. plass i Æresdivisjonen, spilte han fast som sentral midtbane. I ligaen fikk han 31 kamper og slo tre målgivende pasninger.​

1997-modellen, som er en pasningssikker midtbanespiller, står bokført med fem førstelagskamper for Liverpool.

I 2015 fikk han debuten mot Bordeaux i Europaligaen. Våren 2016 fikk han starte mot Swansea i Premier League, da Jürgen Klopp hvilte de mer rutinerte spillerne som følge av jakten på europaligafinale.

Chirivella er lenge blitt regnet som et stort talent, og er blitt sammenlignet med Xabi Alonso på grunn av overblikket og pasningsferdighetene. For fire år siden, da han var kaptein for Spanias U18-landslag, ble han blant annet linket til Real Madrid.

Av tidligere akademidirektør i Liverpool, Frank McParland, fikk Chirivella kallenavnet «datamaskinen» på grunn av hans evner til å slå den rette pasningen og lese spillet, skriver Daily Mail.