Ble meldt savnet av kjæresten

Den tidligere langrennsløperen Vibeke Skofterud (38) døde i en ulykke på sjøen ved Hove i Arendal søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 11.35 søndag formiddag.

I en pressemelding søndag ettermiddag opplyser politiet at det var Vibeke Skofterud som omkom i ulykken.

– Den omkomne ble først meldt savnet klokken 01.00 natt til søndag. Hun ble i 11.30-tiden i dag funnet på øya St. Helena i Hovekilen, og erklært død på stedet av en lege fra luftambulansen. Det var da en vannscooter ved holmen, og alt tyder på at dette var en vannscooterulykke, sier operasjonsleder Sveinung Alsaker.

– Kvinnen er nå identifisert, og det er den 38 år gamle Vibeke Skofterud som er den omkomne. Familien er orientert, sier Alsaker.

– Tragisk ulykke

Politiet jobber nå på stedet og gjennomfører tekniske undersøkelser. De ber eventuelle vitner om å melde seg.

Familiens talsperson, Pål Tømmerhoel sier til NRK at det var Skofterud sin kjæreste som meldte henne savnet. Familien fikk beskjed om dødsfallet på dagen søndag.

– De fikk vite av Vibeke sin kjæreste at det hadde skjedd en tragisk ulykke i skjærgården utenfor Arendal, sier Tømmerhoel til NRK.

Vibeke Skofterud etterlater seg foreldre, en bror og kjæresten Marit Stenshorne.

Tømmerhoel sier at familien er i sjokk og at de bruker tiden på å takle det som har skjedd.

– De er veldig glad for alle støtteerklæringer og kondolanser som har kommet, men ber samtidig om forståelse for at de trenger mest mulig ro i tiden fremover der de ønsker å ta vare på hverandre, sier han videre til NRK.

Bildet er tatt utenfor Arendal der ulykken skjedde. Politibåten står nærmest. (Foto: Elisabeth Grosevold)
Bildet er tatt utenfor Arendal der ulykken skjedde. Politibåten står nærmest. (Foto: Elisabeth Grosevold)

Merittert langrennsløper

20. april fylte Skofterud 38 år. Hun kommer fra Slitu i Eidsberg kommune i Østfold.

Hun har en lang rekke meritter fra sin karriere som langrennsløper. Hun fikk sitt internasjonale gjennombrudd i 2001/2002-sesongen. Hun har ett OL-gull i stafett fra Vancouver i 2010. Hun har også fire VM-medaljer på stafett for Norge, samt flere pallplasseringer i verdenscupen.

I 2015 annonserte Skofterud at hun la opp som langrennsløper på toppnivå.

Den siste tiden har hun jobbet som ekspertkommentator på Eurosport.

OLYMPISK MESTER: Vibeke Skofterud ble olympisk mester på stafett under OL i Vancouver i 2010. Her sammen med lagvenninnene Therese Johaug, Marit Bjørgen og Kristin Størmer Steira.
OLYMPISK MESTER: Vibeke Skofterud ble olympisk mester på stafett under OL i Vancouver i 2010. Her sammen med lagvenninnene Therese Johaug, Marit Bjørgen og Kristin Størmer Steira. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix

Sterkt preget

På sosiale medier er det mange personer som uttrykker sjokk og sorg over Skofteruds bortgang.

«Ubeskrivelig trist med Vibeke Skofterud. Et varmt, inkluderende og fantastisk menneske som vil bli dypt savnet», skriver Truls Svendsen på Twitter.

«Langrennsmiljøet har mistet et fantastisk menneske med mye kunnskap, glede og unik formidlingsevne. Vibeke Skofterud vil bli dypt savnet», skriver NRK-profilen Fredrik Aukland.

Fotballekspert Lars Tjærnås beskriver 38-åringen som en «modig ener som har betydd mye for mange».

Jan Aage Fjortøft skriver følgende:

Kulturminister Trine Skei Grande er også preget over nyheten:

«Trist nyhet om en stor idrettsutøver: Vibeke Skofterud bidro til både OL- og VM-gull på stafett, og hadde en lang karriere i toppen av norsk skisport. Meningsløst når et menneske blir borte så ungt. Mine tanker går til familien», skriver Venstre-lederen.

Statsminister Erna Solberg har retweetet meldingen til kulturministeren, og skriver følgende: «Enig med Trine, veldig leit!»

Lørdag kveld la Skofterud selv ut en video på sosiale medier som viser at hun var ute og kjørte vannscooter i nærheten av Arendal.