STAPPET OG FORLATT: En mann rømte fra åstedet etter å ha krasjet med det som muligens er autovernet.
STAPPET OG FORLATT: En mann rømte fra åstedet etter å ha krasjet med det som muligens er autovernet. Foto: Theo Aasland Valen

Politiet Rykket ut til ulykke på e18:

Føreren stakk av – bilen var full av smuglergods

En mann krasjet bilen og rømte fra ulykkesstedet i Porsgrunn søndag formiddag. Nå er det satt igang en stor leteaksjon etter at politiet fant smuglergods i bilen til vedkommende.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag formiddag klokken 09.57 rykket politiet i Telemark ut etter å ha fått melding om en trafikkulykke på E18 ved Lanner i Porsgrunn.

Da politiet senere ankom stedet, fant de en bil med store materielle skader. Bilder av bilen viser at store deler av fronten er knust, og at airbagene er utløst. Volvoen er en leiebil fra Sverige.

Føreren av bilen var imidlertid ikke å se.

Full av alkohol

Da politiet undersøkte bilen fikk de seg en overraskelse: Bilen var lastet med mange liter alkohol.

– Det virker å være smuglersprit. Det er mye alkohol i bilen. Vi regner med at dette er ulovlig, opplyser Marianne Mørk, operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, til TV 2.

LETEAKSJON: Flere ressurser er blitt satt i sving etter at politiet rykket ut til denne bilen forlatte bilen mandag formiddag. Foto: Theo Aasland Valen
LETEAKSJON: Flere ressurser er blitt satt i sving etter at politiet rykket ut til denne bilen forlatte bilen mandag formiddag. Foto: Theo Aasland Valen

Ifølge vitner på stedet skal mannen, som angivelig er i 40-50-årene, ha løpt fra stedet. Mørk opplyser om at de nå setter inn et helikopter i søket etter den savnede mannen.

Kan være skadet

– Det vil nå bli gjort søk etter vedkommende både på bakken og fra lufta. Dette er både fordi vedkommende kan være skadet og fordi det er masse alkohol i bilen.

Mannen skal ifølge politiet ha kommet fra Svinesund. Vedkommende har krasjet i det som trolig er et autovern.

Bilen har store skader i frontpartiet. (Foto: Theo Aasland Valen)
Bilen har store skader i frontpartiet. (Foto: Theo Aasland Valen)

Politiet opplyser på Twitter at den mistenkte er tynn og at han skal være iført en mørk t-skjorte og shorts. Mannen nasjonalitet er ukjent. Politiet ønsker nå tips dersom noen har observert mannen.