Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skogbrannen ved Lunde i Sirdal blusset lørdag opp igjen etter to uker. Det var mye vind i området, noe som skapte store utfordringer for redningsmannskapene.

Lørdag kveld opplyser vaktleder ved 110-sentralen i Stavanger, Magne Aabrekk til TV 2 at etterlengtet nedbør har bistått de tre brannhelikoptrene og rundt 30 menn fra sivilforsvaret og det lokale brannvesenet med slukningsarbeidet.

– Regnet har slukket det meste, og alle redningsmannskapene har reist hjem, sier Aabrekk videre.

Brannmester i Rogaland, Sverre Kvam, sa til TV 2 tidligere at brannen strakk seg over et par kvadratkilometer.

Til tross for mye regn i Agder-fylkene, glimret nedbøren med sitt fravær i Vindlandsheia, hvor en større skogbrann nå herjer.

– Her hadde vi hatt veldig god bruk for regn, sa vaktleder Harald Robersvik ved 110-sentralen i Agder til NTB sent lørdag kveld.

Lynnedslag forårsaket brann

I tillegg til brannen i Rogaland, har det også vært skogbranner i Vik og Aurland kommune i Sogn og Fjordane lørdag.

NRK Sogn og Fjordane skrev tidligere lørdag at brannen i Aurland oppsto i et fjellområde under Handklefjellet ved Aurlandsfjorden.

Brannen i Vik ble forårsaket av et lynnedslag, og var på 1500 meters høyde. Det var ingen bebyggelse i nærheten.

Også i Østfold har brannvesenet hatt en travel dag.

Flere hus ble evakuert etter brann i en transformator som førte til skogbrann i Hasletoppen i Sarpsborg lørdag ettermiddag. To beboere pustet inn røyk.

– I forbindelse med brannen har et par beboere i Hasletoppen blitt utsatt for noe røyk. De sjekkes av ambulansepersonell på stedet, opplyser Øst politidistrikt.

Flere hus evakuert

Brannen startet i en transformator i Fjellveien på Hasletoppen, men brannen spredde seg til skogen like ved. Etter kort tid ble alle husene i Hasleveien evakuert.

Brannvesenet slet med å få kontroll, men anså spredningsfaren som liten. Det brant i et område på cirka 100 ganger 150 meter.

Beboerne fikk returnere til husene sine litt før klokken 19 ettersom røyken hadde avtatt. Alle ble imidlertid pålagt å holde dører og vinduer lukket.

Nødetatene ble varslet om brannen like etter klokken 17.

(©NTB/TV 2)