FOR EGEN MASKIN: Alexander Kristoff forteller om juksing i Tour-feltet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
FOR EGEN MASKIN: Alexander Kristoff forteller om juksing i Tour-feltet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Alexander Kristoff innrømmer juks

André Greipel gikk i strupen på Arnaud Demare og beskyldte han for juks, nå forteller Alexander Kristoff at også han har noen svin på skogen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Tour de France på TV 2 og TV 2 Sumo

De raskeste spurterne har gjennom Alpene og Pyreneene slitt seg opp lange og brutale bakker.

Mange har måtte gi tapt, noen har klart seg, og noen blir beskyldt for å jukse for og klare seg.

«Sticky-bottles» og henging på lagbiler har med André Greipels angrep på Arnaud Demare, blitt et hett tema de siste dagene.

Nå forteller Alexander Kristoff at også han har noen svin på skogen.

– Jeg har ikke sett så mye til det, men nå har ikke jeg vært helt bakerst. Jeg har ikke hatt det så travelt i år, men jeg kjenner til det fra jeg var yngre og enda dårligere. For å si det sånn, så hang jeg mye på biler i Giroen det første året jeg var med der, det skal jeg ærlig innrømme, sier Kristoff til TV 2.

– Det er juks
I sitt forsvar til Greipel, poengterer Demare at det er folk som følger med uansett hvor i løypen man måtte befinne seg, og at det derfor vil være nærmest umulig å jukse.

Kristoff trekker også frem antall kommissærer, og tror størsteparten av problemet hører fortiden til.

– Jeg føler det problemet var mer før enn nå, for nå er det mer bannlyst og flere kommissærer og de slår hardere ned på det. Mens tidligere var det litt mer løssluppent. I alle fall når jeg kjørte Giroen i 2011, da virket det ikke som kommissærene brydde seg så veldig, men det er juks. Du får hjelp av bilen og du skal helst ikke holde på flaskene, det er som å ha motor på sykkelen, du slipper jo å tråkke, sier Kristoff.

– Jeg har hørt noen historier
Det er ikke første gang Demare har blitt beskyldt for å jukse, og de siste dagers hendelser hjelper ikke ryktet til franskmannen. Et rykte som ikke er plettfritt, skal vi tro Kristoff.

– Har Demare et godt rykte i feltet?

– Ikke på akkurat det feltet, men på andre områder er han fair. Som i spurtene så synes jeg han spurter ganske fair, det er andre som er verre på det området igjen. Akkurat på bil-holding så har jeg kanskje hørt noen historier, men jeg har ikke sett det selv, så da skal jeg ikke dømme ut ifra hva jeg har hørt, sier Kristoff.