Brann-Nilsen så Horsens tape fra tribuneplass

Branns midtbanemann Sivert Heltne Nilsen ankom Danmark fredag kveld. Han var på tribunen under kampen mellom Sønderjyske og hans trolig nye klubb Horsens.

PÅ TRIBUNEN: Sivert Heltne Nilsen fikk se Horsens tape 0-2 for Sønderjyske fra tribuneplass. Foto: Claus Fisker/ritzau Scanpix
PÅ TRIBUNEN: Sivert Heltne Nilsen fikk se Horsens tape 0-2 for Sønderjyske fra tribuneplass. Foto: Claus Fisker/ritzau Scanpix

Sivert Heltne Nilsen ble avbildet på tribunen under superligakampen mellom Sønderjyske og Horsens fredag. Horsens kunne kanskje trengt Nilsens tjenester ettersom laget tapte 0-2. Mads Hvilsom og Mart Lieder scoret målene i andre omgang.​

Bud akseptert

Brann har akseptert et bud fra danske Horsens på midtbanemannen Sivert Heltne Nilsen, meldte NRK fredag formiddag.

Horsens endte på 6.-plass i dansk superliga sist sesong. Laget har startet årets sesong med én seier og én uavgjort.

– Jeg kan bekrefte at jeg er på vei til Danmark for å se på forholdene i en klubb der. Ingenting er avklart ennå. Ellers har jeg ingen kommentarer, sier Nilsen til NRK.

Branns sportssjef Rune Soltvedt sier i en SMS til TV 2 at han ikke ønsker å kommentere saken.

Han har vært en viktig brikke i et gulljagende Brann-lag denne sesongen. 26-åringen er også sønn av hovedtrener Lars Arne Nilsen.

– Vil svekke Brann

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen er overrasket over at Nilsen vil bort fra et gulljaktende Brann.

– Det må jo være et eventyr å ta et historisk gull med Brann. Og Horsens er ikke akkurat FCK eller Brøndby, men samtidig har han nok hatt lange og gode samtaler med seg selv og sin far. Tar Brann gull, vil han jo ha bidratt, sier Mathisen.

Fotballeksperten frykter for Branns gullsjanser om salget gjennomføres.

– Det vil være en svekkelse for Brann. Jeg hadde håpet at de ville styrke seg i dette overgangsvinduet, så jeg håper de har en god erstatter på vei inn. Hvis ikke, kan fort Rosenborg stikke av med gullet. Det er et høyt spill fra Brann, sier han.

Kristoffer Barmen har vært den som har vikariert oftest i Nilsens midtbanerolle. Han har gjort sine saker bra, men har slitt lenge med en nakkeskade og ikke vært kampklar over lengre perioder.

Brann-trener Lars Arne Nilsen sier til BT at de har en plan for å erstatte sønnen.