Tiltale:

Mann rakk ikke ølsalget – angrep butikkansatt

En mann i 30-årene er tiltalt for å ha gått til angrep på en butikkansatt da han ble nektet å kjøpe øl i en Rema 1000-butikk i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag 28. mars i fjor skulle en mann i midten av 30-årene kjøpe øl i sin lokale Rema 1000-butikk i Oslo.

Ifølge tiltalen som nylig ble tatt ut av politimesteren i Oslo, kom mannen til kassa rundt klokken 20.

I Norge er det ikke lov å kjøpe alkohol etter klokken 20, og mannen ble nektet å kjøpe øl av de butikkansatte.

Drapstruet ansatt

Mannen skal da ifølge tiltalen ha gått til angrep på en kvinnelig ansatt i butikken, ved å trampe henne på foten og slå henne i ansiktet.

Nesten to måneder senere var mannen nok en gang involvert i voldsepisoder ved den samme Rema 1000-butikken. Fredag 26. mai skal den tiltalte ha klort en mannlig butikkansatt på armen, slik at den ansatte fikk sår.

Den tiltalte skal også ha gått inn på bakrommet i butikken og fått tak i en smørkniv. Deretter truet han den butikkansatte med at han skulle drepe ham.

Erkjenner ikke straffskyld

Dagen etter skal den tiltalte ha kommet tilbake til den samme Rema 1000-butikken. Da oppsøkte han på nytt den samme ansatte han ifølge tiltalen drapstruet dagen før, for å dytte ham og prøve å slå ham.

Den tiltalte truet igjen med å drepe den ansatte, i tillegg til at han «skulle ta» andre ansatte i butikken.

Mannen er tiltalt for å ha øvet vold mot andre personer etter Straffeloven paragraf 271 første ledd, og for å ha truet med straffbar atferd etter Straffeloven paragraf 263.

Mannens forsvarer, Petar Sekulic, opplyser at klienten ikke erkjenner straffskyld. Utover det vil han ikke kommentere tiltalen.