MÅTTE SNU: Et Air China-fly måtte snu etter å ha mottatt en terrortrussel.
MÅTTE SNU: Et Air China-fly måtte snu etter å ha mottatt en terrortrussel. Foto: Skjermbilde / Flightradar24

Språkforvirring førte til terrorfrykt

Språkforvirring førte torsdag til at et kinesisk passasjerfly, på vei fra Paris til Beijing, gjorde vendereis som følge av terrorfrykt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flyselskapet publiserte på sosiale medier at de hadde mottatt en terrortrussel mot et av deres fly som var på vei fra Paris til Beijing.

Nå viser det seg at det var språkforvirring som førte til at flyet måtte ta en helomvending.

Air Chinas rute CA876 returnerte til den franske hovedstaden da alarmen gikk, men det ble raskt klart at det var snakk om falsk alarm.

Ifølge fransk politi ringte en flypassasjer Air China for å fortelle at han trolig ville bli forsinket. Han fortalte at politiet hadde sperret av et område på terminal 1 ved Charles de Gaulle-flyplassen utenfor Paris for å undersøke en mistenkelig pakke.

En ansatt i flyselskapet misforsto det som ble sagt og oppfattet det som at det forelå en bombetrussel, noe som resulterte i at CA876 ble kalt tilbake.

– Selskapet oppfattet det som en bombeadvarsel. Dette skyldtes språkforvirring, sier en talsmann for fransk politi.

Air China er eid av den kinesiske stat og er landets nest største flyselskap, etter China Southern Airlines. Selskapet frakter årlig nærmere 100 millioner passasjerer og har nærmere 200 destinasjoner i sitt rutenett.

(©NTB)