En person ble stukket i halsen etter slåsskamp på Dikemark

En 36 år gammel mann fra Irak er skadd etter å ha blitt stukket i halsen i en slåsskamp på Dikemark asylmottak. En 28 år gammel mann fra Sudan er pågrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i Oslo rykket ut med flere patruljer til Dikemark asylmottak etter meldinger om slåsskamp. En person ble kjørt til sykehus med stikkskader i halsen.

Operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Marianne Heidenstrøm, sier til TV 2 at de fikk melding om hendelsen like før klokken 14.

– Vi fikk melding om at to personer var involvert i en slåsskamp. En person ble stukket i halsen med en skarp gjenstand, sier Heidenstrøm.

– Vedkommende var bevisst, men skadeomfanget er uvisst, sier operasjonslederen til TV 2.

Gjerningspersonen, en 28 år gammel mann fra Sudan, ble pågrepet på stedet.

Mannen kom ifølge Budstikka, til Norge i 2014. Den skadde skal være en 36 år gammel mann fra Irak som kom til Norge i 2015.

Politiets innsatsleder Brian Skotnes opplyser til avisa at mannen ble stukket i halsområdet, og at det var glasskår i såret. Det skal ikke være snakk om en kniv, men en annen skarp gjenstand. Politiet har blant annet tatt beslag i en kopp med blod på.

Så langt er det ikke avdekket noe motiv for voldshandlingen. Politiet avhørte torsdag ettermiddag vitner – både ansatte og asylsøkere. I tillegg var krimteknikere, samt en politihund, på plass for å søke etter gjenstanden det er stukket med, skriver Budstikka.