BEKLAGER: André Greipel har gått ut å beklaget til Arnaud Demare etter gårsdagens utsagn. Foto: / AFP PHOTO / FRANCOIS LO PRESTI
BEKLAGER: André Greipel har gått ut å beklaget til Arnaud Demare etter gårsdagens utsagn. Foto: / AFP PHOTO / FRANCOIS LO PRESTI

Anklaget konkurrent for juks– legger seg langflat

André Greipel mente at Arnaud Demares prestasjon på den 17.etappen var for god til å være sann, nå har pipa fått en annen lyd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Tour de France på TV 2 og TV 2 Sumo

Etter gårsdagens brutale etappe, la den tyske spurtmaskinen André Greipel ut en Twitter-melding hvor han beskyldte Arnaud Demare for juks.

– Vi har et veldig godt forhold, det er derfor det er så leit. Han er en rytter jeg verdsetter, og derfor er det ekstra sårende, sa Arnaud Demare til et samlet pressekorps før den 18.etappen.

Tyskeren mente at Demares prestasjon på en så kort etappe, med tre fjell, var for god til å være sant for en stor spurter.

Tyskeren har nå slettet gårsdagens tweet, men skrev følgende:

– Kanskje noen burde fortelle Groupama-FDJ og Arnaud Demare at Touren har GPS-tracking. Hatten av for kun å ha tapt ni minutter til Quintana på en 17 kilometer lang klatring.

– Det er veldig sårende
Nå har pipa fått en helt annen lyd, og tyskeren legger seg langflat.

– Jeg beklager til Arnaud Demare og Groupama-FDJ. Jeg har ingen rett til å tweete basert på GPS-tider, som kan være feil, i tillegg hadde jeg feil tid i forhold til hva han tapte på den siste stigningen. Jeg beklager, jeg har lært leksen min: Ikke tweet om ting du ikke er en del av, skriver Greipel på Twitter.

En av journalistene som hadde flokket seg rundt Demare i morgentimene, stilte et betimelig spørsmål:

– Tilgir du han?

– Både ja og nei. Det åpnet for at andre også kan tvile på meg. Det er så mange dommere og kommissærer tilstede. I tillegg er det kameraer overalt som filmer hele tiden. Hadde jeg jukset, ville jeg blitt sett av alle som står langs løypa. Med alle kameraene rundt ville det også blitt filmet. Det var veldig sårende for alle som har støttet meg underveis, både for familien min og sponsorene mine, svarte Demare.

Tok til motmæle
Demare tok i kveldstimene etter den 17.etappen til Twitter for å svare Greipel.

– Glad for å vite at du ikke respekterer meg så mye som jeg respekterer deg. Jeg trodde du var smartere. Det er jurymedlemmer overalt til enhver tid. Jeg sender deg filene mine, siden du er en en ekspert. La oss se hva du tenker om de, skrev Demare i et svar på Twitter i går.

Litt tidligere på kvelden var også lagkameraten til Demare, Ramon Sinkeldam, ute og forsvarte den franske spurteren.

– Det er mulig du vet like godt som oss at det er en jurybil som følger alle rytterne som har falt av 24/7. Dette er kanskje ikke en fin ting å si til alle sykkelfans, skriver Ramon Sinkeldam i et svar til Greipel.