Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I kveld synger Vidar Johnsen Vamp-klassikerne «Månemannen» og «Fuglane vett» på Allsang på grensen.

Haugesunderen er en travel mann og gjør mange konserter i sommer. Han trives på veien i Norge, men for tiden er han avhengig av skyss mellom konsertlokaler og festivaler.

– Jeg kjørte litt for fort i oktober i fjor høst. Jeg hadde litt hjemlengsel og kjørte fra jobb i Oslo til Haugesund og lå etter endel tungtransport mellom Kristiansand til Lyngdal. Jeg kjørte forbi og da gikk det så fort at lappen røk, forteller artist og tidligere Vamp-vokalist Vidar Johnsen til TV 2.

Fotlenke på konsert

Artisten ble fratatt førerkortet i 13 måneder etter å ha blitt målt til 140 km/t av politiets laser i en 80-sone.

Ifølge dommen var det ikke en farefull forbikjøring, men Johnsen ble stanset av politiet som hadde fartskontroll på stedet.

Han ble dømt til 16 dagers fengsel, og sonet straffen sin med fotlenke. Dette hindret ikke artisten i å opptre, han fikk dispensasjon blant annet til å opptre på to festivaler.

– Jeg fikk gjort det jeg skulle gjøre, men måtte være hjemme klokken 15 hver dag. Jeg hadde ikke fotlenke på armen heldigvis, så det gikk bra å spille konserter. Det var med langbukser, så det gikk helt fint det, forteller Johnsen.

UTEN FOTLENKE: Vidar Johnsen stilte opp på Allsang på grensen uten fotlenke. Foto: Thomas Andersen/TV 2
UTEN FOTLENKE: Vidar Johnsen stilte opp på Allsang på grensen uten fotlenke. Foto: Thomas Andersen/TV 2

– Ikke noe dramatisk

I november får han tilbake førerkortet etter 13 måneder med sykkel som fremkomstmiddel, og han har tatt lærdom av straffen han fikk.

Nå for tiden er det kjæresten som er sjåføren hans og det i en splitter ny BMW, som han gleder seg til å kjøre til høsten.

– Det er ingen problemer å havne i media for ting en gjør som en har gjort, det er bare noe en må ta med seg i det yrket jeg har.

– Kanskje du er den eneste artisten som har spilt konserter med fotlenke?

– Det tror jeg neppe. Det er nok mange som har gjort det og gått på jobb med fotlenke. Kanskje naboen din og en god kompis, det er egentlig ikke noe dramatisk, sier Vidar Johnsen.

Se «Allsang på Grensen» klokken 20:00 på TV 2 og TV 2 Sumo.