Rosenborg slaktes etter Coolen-debuten: – Ikke i nærheten

Rosenborg rystet Celtic i starten av kampen, men klappet sammen da hjemmelaget fikk hull på byllen like før pause.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Rosenborgs mønsterkontring i Sportsnyhetene i vinduet øverst!

Celtic – Rosenborg 3-1

– Dette var nok et bevis på at det Rosenborg har holdt på med den siste uken har vært alt annet enn en optimal oppladning til en av årets viktigste kamper. Nå forstår jeg enda mindre av det de gjorde, sier TV 2s fotballekspert, Jesper Mathisen.

Han sikter til kaoset som har foregått på ledelsesnivå i Rosenborg denne kampen.

Pål André Helland innrømmer at oppladningen ikke var optimal.

– Vi merker det vi òg. Vi er mennesker, så vi ser og får med oss det som blir skrevet. Vi har hatt stillere innganger til kamper, men vi viser at vi står sammen. Jeg tror ingen kunne se på oss at vi var preget i første omgang. Det tar vi med oss, selv om vi selvfølgelig helst skulle hatt ro slik at vi kunne konsentrert oss fullt og helt på kampen, sier Helland til et samlet pressekorps.

André Hansen, som reddet trønderne ved flere anledninger, sier han er stolt over hvordan laget opptrådte på Celtic Park med det utenomsportslige kaoset i bakhodet.

– Jeg er stolt over hvordan vi angriper den kampen her, hvordan vi spiller fantastisk god bortefotball i Europa de første 30 minuttene og at vi løper skjorten av oss. Men det holder dessverre ikke. Vi gjorde det vi kunne, og det må vi nesten bare være stolt av etter en uke det har skjedd mye, mener Hansen.

Bendtner: – Kan ikke gjøre slike feil

Coolen erkjenner at Rosenborg møtte et bedre lag etter kampen, og beskriver Celtic som en motstander «på et annet nivå».

– Celtic var det beste laget. Det er ingen tvil om det. Men alle guttene jobbet bra, og kampplanen funket veldig bra, spesielt den første halvtimen, sier Coolen på pressekonferansen etter kampen.

Nederlenderen innrømmer imidlertid at trønderne kunne tapt med større sifre.

– Vi var heldige i noen øyeblikk. Keeperen vår reddet oss noen ganger, medgir Coolen, og varsler at Rosenborg ikke kommer til å gi opp.

Nicklas Bendtner, som slo den målgivende pasningen på Rosenborgs mål, tror ting kunne sett annerledes ut om de ikke hadde sluppet inn like før pause.

– Det var et mål vi gjerne skulle unngått. Mål nummer to er sinnssykt bra gjort, og er et klassemål. Mål nummer tre er en feil fra oss, og på dette nivået kan du ikke gjøre slike feil. Da blir du straffet, sier Bendtner til TV 2.

– Ikke i nærheten

Allerede etter 15 minutter scoret Birger Meling, og sørget for at Rini Coolen kunne glise for en drømmestart i debuten.

Et dypt Rosenborg-lag holdt nesten på ledelsen til pause, men sprakk da Odsonne Edouard scoret i kampens 43. minutt. 40 sekunder etter pause sendte Olivier Ntcham hjemmelaget i ledelsen med et nydelig langskudd. Midtveis i andre omgang lobbet Edouard ballen over André Hansen, og sørget for tomålsledelse.

Sifrene kunne vært langt større i Celtics favør enn 3-1. Blant annet traff skottene tverrliggeren hele tre ganger. TV 2s fotballekspert var lite imponert over trøndernes defensive arbeid.

– I kveld er de ikke i nærheten, og trønderne har flaks som ikke taper med mer. Celtic har full kontroll på dette i andre omgang. Selv om ingenting er umulig, blir det ekstremt tøft for dem med tanke på avansement, sier Mathisen.

– Det var klasseforskjell. Ingen kan ha blitt imponert over det Coolens RBK leverte i hans første kamp. Førsteomgangen var godkjent, men det hjelper lite når de forsvarer seg som de gjør på alle baklengsmålene. Det viktigste i denne type kamper er at man er godt organisert og solide defensivt, men Rosenborg gir bort sjanser og mål, konstaterer han.

Mønsterkontring

Kampen åpnet som forventet på Celtic Park. Hjemmelaget hadde mye ball, mens et kompakt Rosenborg satset på kontringer.

Allerede etter et kvarter fikk trønderne betalt mot et skadeskutt Celtic-forsvar.

Rosenborg vant ballen på midtbanen, og Mike Jensen fant Pål André Helland langs høyre. Trønderen driblet seg innover i banen med en Zidane-finte, og fant Nicklas Bendtner som hadde trukket ut på venstre.

Dansken vendte opp og slo en pasning inn i feltet til Meling, som kom i voldsomme klyv. Venstrebacken nærmest taklet Rosenborg i ledelsen da han fikk foten på ballen like før Celtic-forsvareren.

Scoret like før pause

Etter scoringen fortsatte kampen i samme spor. Celtic presset, men kom ikke til bedre muligheter enn langskudd. Ti minutter før pause ropte Odsonne Edouard febrilsk etter straffe da han ble løpt overende i feltet, men dommeren vinket spillet videre.

To minutter før pause scoret Celtic på deres første ordentlige sjanse.

Scott Sinclair skar innover fra venstre, og fant vikarspiss Edouard i feltet med en kort pasning. Fra kort hold tuppet den tidligere PSG-angriperen ballen i mål med sitt andre touch.

Drømmescoring etter 40 sekunder

Like etter pause fikk Rosenborg seg en kalddusj. Olivier Ntcham, som Celtic hentet fra Manchester City forrige sommer, dro av Marius Lundemo med en fin dragning like utenfor feltet. Med det skaffet 22-åringen seg tid og rom, og han skrudde ballen i hjørnet forbi en sjanseløs André Hansen.

Deretter var det bare Celtic, og bortelaget var ikke lenger kompakte. Få minutter senere sendte Callum McGregor av gårde et langskudd, som Hansen med nød og neppe fikk forlenget til tverrliggeren.

Så måtte Hansen frem med hanskene igjen. Ntcham fyrte av fra 25 meter, og en Rosenborg-keeper i full strekk fikk på ny forlenget ballen i tverrliggeren.

Deretter fikk hjemmelaget hull på byllen igjen. Anders Trondsen smelte en klarering rett i en Celtic-spiller, og skottene fikk kontre. Edouard ble spilt igjennom. Alene med keeper var den talentfulle spissen iskald, og lobbet ballen over Hansen.

Like før slutt traff hjemmelaget tverrliggeren igjen. Denne gang var det midtstopper Jack Hendry som traff treverket etter en McGregor-dødball.

Rosenborg slapp imidlertid unna med 1-3-tap etter flere store Celtic-sjanser, og har et lite håp foran returen på Lerkendal med et bortemål i sekken.

Lagoppstillinger

Celtic (4-1-4-1): Gordon - Gamboa, Ajer, Hendry, Tierney - Brown - Forrest, McGregor, Ntcham (Rogic), Sinclair - Edouard.

Rosenborg (4-3-3): Hansen - Hedenstad, Reginiussen, Hovland, Meling - Jensen, Lundemo (Søderlund), Trondsen - Helland (Gersbach), Bendtner, Levi.