Beinet til venstre er Gilberts skadde kne. Til høyre er hans uskadde.
Beinet til venstre er Gilberts skadde kne. Til høyre er hans uskadde. Foto: twitter.com/PhilippeGilbert

Ja, dette er faktisk beina til samme person

Sykkelstjernen Philippe Gilbert syklet til mål i med brudd i kneskjellet tirsdag. Dagen etter så kneet slik ut.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den belgiske stjernen forsvant over en mur og ned et fall på over tre meter på gårsdagens etappe, men klarte likevel å kome seg til mål og motta prisen for mest aggressive rytter før han måtte bryte Touren med brudd i kneskjellet.

Dagen etterpå merker han virkelig effektene av skaden. 36-åringen la ut et bilde på Twitter som viser den iøyenfallende forskjellen på hans to knær.

Det er vanskelig å tro at de tilhører samme person.

– Når du har brudd i kneskjellet og sykler videre i 60 km 🤕, skriver han.

Sesongen trolig over

Gilbert må han ta sykkelpause i minst en måned.

– Jeg tror det er over for i år, men i 2019 håper jeg å starte på et høyt nivå og vinne så fort som mulig, sier Gilbert i en video han har publisert via Twitter.

Belgieren måtte bryte Touren etter en spektakulær velt på tirsdagens etappe. Han slo kollbøtte over en kantstein og havnet i steinrøya under. Han klatret opp på veien igjen og fullførte etappen, men skjønte etter målgang at han måtte stå av rittet.

– Jeg var heldig, men jeg har pådratt meg et brudd i kneskålen. Det vil ta minst fire-fem uker før jeg er bra igjen. Nå skal jeg komme meg hjem for rehabilitering, sier Gilbert, som sykler for det suksessrike Quick-Step-laget.