KAOS: Det stormer rundt Ivar Koteng og Rosenborg
KAOS: Det stormer rundt Ivar Koteng og Rosenborg Foto: Wold, Ole Martin

Ingebrigtsen: – Koteng trenger ikke hjelp med å ramme klubben

Ivar Koteng reagerte kraftig på Kåre Ingebrigtsens uttalelser. Nå slår sistnevnte tilbake.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kaoset i Rosenborg fortsetter.

Ingebrigtsen ble sparket etter kampen mot Valur forrige uke, men hevder at erstatteren fikk tilbud om jobben flere dager tidligere.

– Han ringte meg (etter sparkingen) og fortalte at han hadde fått tilbud om å trene Rosenborg mandag, altså to dager før kampen mot Valur på Lerkendal, sa Ingebrigtsen til VG tirsdag.

Det reagerer RBKs styreleder Ivar Koteng på.

– Det startet vel med at VG sa at Coolen har sagt at det var på mandag, og så har vel Kåre lyst til å ramme oss. Det er litt forståelig, sånn som han har hatt det, sier Koteng til TV 2.

– Kåre har gjort en flott jobb og gitt oss mange fine stunder. Det skal han ha pluss for. Men nå må vi gi oss og gå videre, fortsetter Koteng.

Ingebrigtsen: – Koteng trenger ikke hjelp med å ramme klubben

Når TV 2 snakker med Ingebrigtsen onsdag ettermiddag, er den tidligere Rosenborg-treneren dypt skuffet over å høre Kotengs påstander om at han vil ramme klubben.

– Jeg har på ingen måte noen interesse av å ramme Rosenborg. Jeg har vært Rosenborg-supporter siden jeg begynte å dra på Lerkendal da jeg var seks år. Jeg vil kun det beste for Rosenborg, sier Ingebrigtsen til TV 2, og fortsetter:

– Skal jeg være helt ærlig, tror jeg ikke Koteng trenger hjelp med å ramme klubben. Det klarer han godt selv. Jeg blir bare fryktelig lei meg.

Spesielt reagerer Ingebrigtsen på det han tolker som at styrelederen kaller ham en løgner. Overfor TV 2 bekrefter han det samme han sa til VG: At Coolen ringte ham to dager etter sparkingen, og at nederlenderen sa han fikk jobbtilbudet på mandagen.

– Om Rini sier feil, får det så være. Men jeg er hvert fall ikke noen løgner. Det er det eneste jeg vil ha frem i saken her. Jeg vet at jeg snakker sant, sier Ingebrigtsen.

– Det er viktig for meg å få frem at jeg ikke er bitter eller hevngjerrig. Men jeg har interessen av å frem sannheten i en slik sak, og kan ikke la usannheter stå fritt, legger han til.

Norsk Fotballtrenerforening er koblet inn og bistår den sparkede trenerduoen Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun i konflikten med Rosenborg.

Trenerforeningens daglige leder Teddy Moen ser ingen grunn til ikke å stole på Ingebrigtsen.

– Det er uenighet i forhold til prosess og de formaliteter som loven krever, og de ønsker å diskutere klubbens tilbud om en økonomisk kompensasjon. I verste fall, dersom de ikke skulle bli enige om et forlik, kan det ende i søksmål fra trenerne, forteller Moen til VG.

– Latterlig og sjokkerende
TV 2s fotballekspert, Jesper Mathisen, er lite imponert over Rosenborgs håndtering av saken.

– Måten Rosenborg har løst denne situasjonen på er direkte latterlig, sjokkerende, og helt uholdbar, sier Mathisen.

– Rosenborg har gjort mye feil de siste ukene. En person som Kåre Ingebrigtsen skal behandles med respekt. De er vanligvis ryddige og åpne, så det er overraskende og uvanlig at dette skjer i en klubb som Rosenborg, fortsetter Mathisen.

Forsnakket seg
Det var på en pressekonferanse tirsdag at Rosenborgs midlertidige trener forsnakket seg, og fortalte at han fikk tilbudt jobben to dager før møtet med Valur.

Senere hentet han seg inn igjen, og hevdet han ikke var sikker på hvilken dag det var, men at det var etter Valur-kampen.

– Han forsnakket seg. Han refererte til kamp, og tenkte at det var på en søndag. Og da ble det mye tull. Men det ble egentlig oppklart med en gang, sier Koteng.

Samtidig som det stormer rundt klubben, skal Rosenborg spille sesongens hittil viktigste kamper. Onsdag venter Celtic i Champions League-kvalifiseringen, med returoppgjør neste uke.

– Det blir spennende å se hvordan spillerne responderer nå. Det er umulig ikke å bli påvirket at dette. Men når det kommer til kamp, så vet de hva som er oppgavene deres. Det er heller ikke den nye treneren sin feil, så spillerne bærer ikke noe nag til ham, sier Mathisen.