BOMBEANGREP: Flere mennesker ble drept i et selvmordangrep i Quetta i Pakistan.
BOMBEANGREP: Flere mennesker ble drept i et selvmordangrep i Quetta i Pakistan. Foto: Naseer Ahmed / Reuters

Minst 31 drept i eksplosjon ved valglokale i Pakistan

Ifølge lokale tjenestemenn har minst 31 mennesker mistet livet i et selvmordangrep i byen Quetta i Pakistan.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Valglokalene i Pakistan åpnet onsdag morgen klokken 8 lokal tid. I en rekke byer viste TV-sendinger at det dannet seg lange køer utenfor valglokalene.

Ved halv ni-tiden meldte lokalt politi om at det hadde vært en eksplosjon ved et valglokale i byen Quetta, 14 mil sør for grensen til Afghanistan.

Bomben gikk av utenfor et valglokale der svært mange mennesker var samlet. Den skal ha blitt utløst av en selvmordsbomber.

Minst 31 mennesker skal være drept, og det meldes om 40 sårede.

– Han forsøkte å ta seg inn i valglokalet. Da politiet forsøkte å stanse ham, sprengte han seg selv, sier Hashim Ghilzai, en tjenestemann i Quetta.

IS hevder å stå bak

En mann som sto og ventet på å avgi stemme, sier til nyhetsbyrået AP at han så en motorsykkel kjøre inn i folkemengden bare sekunder før eksplosjonen.

– Det var et øredøvende smell og deretter en tykk sky med røyk og støv og så mye gråt fra menneskene som ble såret, sier Abdul Haleem, som mistet onkelen sin i angrepet.

IS hevdet kort tid etter å stå bak angrepet.

– En selvmordsbomber iført en vest med eksplosiver rammet et valglokale, heter det i en uttalelse offentliggjort på det IS-vennlige nettstedet Amaq.

Både IS og pakistansk Taliban har truet med angrep på valgdagen.

Tre kandidater drept tidligere

Over 11 millioner mennesker er registrert som velgere, og de har drøyt 11.000 kandidater å velge mellom når de skal velge representanter til både nasjonalforsamlingen og provinsforsamlinger.

Over 370.000 soldater og 450.000 politifolk er utplassert for å hindre angrep mot pakistanske velgere på valgdagen.

Under valgkampen har rundt 180 personer, deriblant tre kandidater, blitt drept i angrep som ytterliggående islamister antas å stå bak.

Flere angrep

Quetta er provinshovedstaden i Balutsjistan. Provinsen ble også for knapt to uker siden rammet av et større angrep, den gangen rettet mot et valgkamparrangement i byen Mastung. Rundt 150 mennesker ble drept i angrepet, som IS tok ansvaret for.

Onsdag ble det meldt om skyting mellom tilhengere av to ulike partier i en landsby ved byen Sawabi nordvest i landet. Én person ble drept og to såret, opplyser politiet.

Tilhengere av partiet Tehreek-e-ISAF, som ledes av den tidligere cricketstjernen Imran Khan, skal ha vært innblandet i episoden. Ifølge politiet var de andre involverte tilhengere av Awami nasjonale parti, som er sekulært og ofte er blitt utsatt for Taliban-angrep.

Tidligere onsdag ble en politimann drept og tre andre såret da en håndgranat ble kastet mot et valglokale i en landsby i provinsens Khuzdar-distrikt.

(NTB / TV 2)