Ingebrigtsen sier Coolen visste om jobbtilbudet to dager før Valur-kampen

Rini Coolen forsnakket seg på pressekonferansen før Celtic-kampen. Nå er det full forvirring om når han fikk Rosenborg-jobben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Coolen fikk jobben en halvtime før Rosenborg mot Valur på Lerkendal. Da styremøtet var ferdig, ble han spurt, siterer VG styreleder i Rosenborg, Ivar Koteng, på.

Da TV 2 ringte ham en halvtime senere, hevdet han at han var blitt feilsitert.

– Jeg avtalte onsdag kveld å møte ham neste morgen, og halv ni neste morgen ble han spurt. Akkurat det samme sa jeg til VG, sa en opprørt Koteng til TV 2.

– Vi hadde ikke et styremøte før det. Han rotet med datoen bare, hevder Rosenborgs styreleder.

Koteng kontaktet VG

I ettertid kontaktet han VG og hevdet at han var feilsitert.

– Ettersom det kunne ha oppstått misforståelser rundt detaljene i den første samtalen han hadde med vår journalist, oppdaterte vi saken og valgte å gi Koteng muligheten til å presisere sine uttalelser, skriver vaktsjef i VG, Henning Olsen, i en tekstmelding til TV 2.

Da utdypet Koteng at Ingebrigtsen ble vedtatt sparket en halvtime før Valur-kampen. Videre hevdet han hardnakket at Coolen først fikk jobbtilbudet torsdag morgen, klokken 08.30.

Koteng har ikke besvart TV 2s ferske henvendelser sent mandag kveld.

Ingebrigtsen: – Coolen ringte meg mandag kveld

Sent mandag kveld opplyser derimot Kåre Ingebrigtsen til VG at Coolen ringte ham etter sparkingen, og sa han fikk vite om jobbtilbudet på mandagen – samme dag Coolen nevnte da han først forsnakket seg under pressekonferansen.

– Rini Coolen ringte meg (etter sparkingen) og fortalte at han hadde fått tilbud om å trene Rosenborg mandag, altså to dager før kampen mot Valur på Lerkendal, sier Ingebrigtsen til VG.

Koteng avviser Ingebrigtsens uttalelser.

– Dette er løgn fra Kåre Ingebrigtsen, sier han til avisen.

Ingebrigtsen besvarte ikke TV 2s henvendelser mandag kveld.

Forsnakket seg

På pressekonferansen forsnakket den midlertidige Rosenborg-treneren seg på spørsmål om når han fikk jobbtilbudet.

– Det var forrige mandag – jeg tror det var mandag. Det var hvert fall tre dager før vi begynte treningen. Klubben hadde tatt en avgjørelse om å bytte trener, og jeg ble spurt om å steppe inn og jobbe med spillerne, svarte Coolen.

– Så du fikk vite om avgjørelsen før Valur-kampen?

– Ja, det stemmer, svarte nederlenderen.

Senere, da han ble bedt om å oppklare, prøvde han å hente seg inn igjen.

– Nei, du hører ikke på meg. Jeg sa jeg ikke var sikker på hvilken dag det var. Men det var dagen etter kampen, hevdet Coolen, før han påstod at han ble spurt om å ta en prat med styrelederen torsdag morgen.