FORSINKELSER: Staten vil trekke tilbake deler av statsstøtten til Widerøe på grunn av kanselleringer og forsinkelser.
FORSINKELSER: Staten vil trekke tilbake deler av statsstøtten til Widerøe på grunn av kanselleringer og forsinkelser. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix

Staten vil ha tilbake penger fra Widerøe

Staten vil trekke tilbake deler av statsstøtten til flyselskapet Widerøe fordi selskapet hadde for mange kanselleringer og forsinkelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Widerøe mottar 450 millioner kroner årlig for å fly på kortbanenettet i Norge. Har de mer enn 1,5 prosent kanselleringer eller forsinkelser, mister de deler av denne støtten.

Det hadde de altså mellom april 2017 og 2018. skriver Nordlys.

Informasjonskonsulent Lina Lindegaard Carlsen i Widerøe erkjenner problemene i perioden de har fått fratatt deler av støtten.

– Vi har hatt utfordringer spesielt med crew i fjor sommer, og vi har også hatt litt for mange tekniske kanselleringer. Vi ser en bedring i driften gjennom våren og har heldigvis en mye bedre drift nå i sommer sammenlignet med i fjor. Vi mener vi har rettet opp en del, men vi er fortsatt ikke fornøyd, skriver Carlsen i en epost til Nordlys.

Det er ukjent hvor mye penger de vil miste, men samme periode i fjor, ble de trukket 6,2 millioner kroner for dårlige tall i Nord-Norge.

(©NTB)