Fansen hyllet de sparkede trenerne

Hundrevis av Rosenborg-supportere møtte opp for å takke av Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

​Se duoen danse i vinduet øverst!

– Jeg setter veldig stor pris på dette. Støtten fra spillerne og folket gjør det langt enklere enn det kunne ha vært, sier Kåre Ingebrigtsen, som ikke ville kommentere hvordan han oppfatter sparkingen, til TV 2.

Hoftun, som er en legende på Lerkendal med 22 år i klubben, hyllet Ingebrigtsen fra sceneplass.

– Kåre er en fantastisk trener og et fantastisk menneske. Dette har vært noen av de beste årene i mitt fotballiv, sa Hoftun til de fremmøtte.

– Jeg er overrasket over at det kom så mange folk. Dette var en fantastisk fin avslutning. Støtten fra spillergruppen har vært fantastisk. Det har gjort de tunge dagene litt lettere. Det har føltes veldig godt, sier den tidligere forsvarssjefen til TV 2.

Takketaler og musikk

Stilt opp foran billettluken utenfor Lerkendal, ble den sparkede duoen både sunget for og holdt takketaler for mandag ettermiddag.

– De siste årene har dere gitt meg, og mange av dem som her her, en ny tro på Rosenborg. Dere har vist oss hva Rosenborg står for, sa Rosenborg-supporter Arne Marthinsen – én av flere som holdt takketaler – til duoen.

– Tusen takk for det dere har gjort, sa musikeren Terje Tysland, som var hentet inn for å opptre.

Blant dem som gikk opp på scenen, var Ingebrigtsens kone, Hege Leirfall Ingebrigtsen.

MØTTE OPP: Hundrevis av supportere var på plass for å hylle den sparkede trenerduoen.
MØTTE OPP: Hundrevis av supportere var på plass for å hylle den sparkede trenerduoen. Foto: Alley, Ned

– Å være konen til Kåre byr på både opp- og nedturer. Det er klart de siste dagene har vært tøffe, men det kommer vi styrket ut av. Å se så mange folk her betyr alt. Dere er helt fantastiske – all ære til dem som har tatt initiativet, roset Leirfall Ingebrigtsen.

Reaksjoner

Det var Petter Fredheim sammen med et knippe andre Rosenborg-supportere som i helgen tok initiativ til å hylle Ingebrigtsen og Hoftun. Samlingen skulle egentlig vært søndag, men ble utsatt til mandag siden den kolliderte med minnemarkeringer for 22. juli-terroren.

Etter sparkingen av Ingebrigtsen og Hoftun har flere reagert på måten Rosenborg har opptrådt på.

– Kåre og Erik fikk ikke en verdig avslutning av klubben. Siden de ikke får det av RBK, så bestemte vi for oss å gi Kåre og Erik en ordentlig avslutning med taler fra supportere, og gi blomster og gave til dem, sa Fredheim til Adresseavisen i helgen.

Prøvde å stoppe frivillige

Avisen meldte søndag at en RBK-ansatt prøvde å stoppe klubbens frivillige fra å delta på markeringen. Det skjedde i form av et innlegg på en lukket Facebook-gruppe for arrangementsverter. Senere ble meldingen slettet.

Rosenborgs daglige leder Tove Moe Dyrhaug understrekte at klubben ikke stilte seg bak innholdet i innlegget.

– Vi har lagt til rette for at de skal få gjennomføre arrangementet på Lerkendal, sa Dyrhaug til Adressa.

Rini Coolen har fått det midlertidige treneransvaret i RBK. Nederlenderen kom fra jobben som klubbens akademidirektør. Onsdag debuterer han mot den skotske giganten Celtic i Glasgow i mesterligakvalifiseringen.

(©NTB/TV 2 Sporten)