GJENNFORENT: Agneta Fältskog og Ann Frid Lyngstad har vært i studio med Abba og kommer med to nye låter.
GJENNFORENT: Agneta Fältskog og Ann Frid Lyngstad har vært i studio med Abba og kommer med to nye låter. Foto: Scanpix

Abba-damenes krav etter nyinnspillingen

De nye Abba-låtene skal brukes i en rekke såkalte hologram-konserter og Agneta Fältskog (68) og Ann Frid Lyngstad (72) fikk velge hvilket årstall avatarene av de skal vises frem i.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sommeren 2017 samlet Abbas vokalister Agneta Fältskog og Ann Frid Lyngstad seg i studio sammen med Björn Ulvaeus og Benny Andersson, og bandet spilte inn to nye låter sammen.

Fra før av er det kjent at ABBA har planlagt en rekke såkalte hologram-konserter med gamle låter. Hologram-teknologien gjør at publikum får en levende tredimensjonal datafremstilling av en artist som ikke er fysisk tilstede.

Damenes krav

Nå hyller Björn og Benny gjenforeningen med bandet – og avslører samtidig Abba-damenes krav før hologram-konsertene.

– Vi fikk velge eller rettere sagt, damene fikk velge, hvilket år Avatarene skulle være fra og de er fra 1979, sier Benny Andersson til Expressen.

Benny Andersson hyller Agnetha Fältskog og Ann Frid Lyngstad prestasjoner på de to nye låtene, og bekrefter at de fortsatt høres ut som Abba når de synger.

AVATAR: Benny Andersson, Ann Frida Lyngstad, Agnetha Fältskog og Björn Ulveaus slik de så ut i 1979. Foto: Sella Pictures
AVATAR: Benny Andersson, Ann Frida Lyngstad, Agnetha Fältskog og Björn Ulveaus slik de så ut i 1979. Foto: Sella Pictures

– Det låter som oss, så enkelt er det. Det er noe som skjer når Agnetha og Frida synger. De synger også like bra, selvom de mest sannsynlig har gått ned i toneleie. Det er intereressant, sier han.

Mulig flere sanger

Benny Andersson understreker at de to nye låtene, som slippes i desember, skrives spesielt for hologram-konsertene og at gjenforeningen i studio ikke innebærer at det kommer en ny Abba-plate. Samtidig vil han ikke skuffe fansen og stenger ikke døren for at det kan komme flere låter fra Abba i fremtiden.