Karius svarer på kritikken etter tap og ny tabbe

Dortmund slo Liverpool etter Christian Pulisic-show og ny Loris Karius-tabbe.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool - Dortmund 1-3

Se høydepunktene i sportsnyhetene øverst

Liverpool er på plass i USA for andre del av oppkjøringen, og i Charlotte søndag måtte de se seg slått 1-3 av Dortmund.

– Fotball handler om resultater. De scoret flere mål enn oss, og det er et fair resultat, sa Jürgen Klopp til klubbens hjemmeside etter kampen.

Scoret sitt andre for klubben
Virgil van Dijk headet Liverpool i ledelsen på innlegg fra Andy Robertson etter 25 minutter spill. Det var midtstopperens første mål siden debuten i januar.

– Det har blitt en stund siden. Men det var et strålende innlegg fra Robbo, og jeg er glad for å score, sa Van Dijk etter kampen.

– Dødballene var nok det mest positive i dag, konkluderte Klopp.

Liverpool fortsatte å føre kampen, og skapte flere brukbare muligheter, blant annet ved James Milner og Dominic Solanke.

Ny Karius-tabbe
Midtveis i andreomgang fikk imidlertid Dortmund straffespark etter en duell mellom Christian Pulisic og Ragnar Klavan. Den amerikanske unggutten satte sikkert inn 1-1, før han helt på slutten av kampen kontret inn 2-1.

På overtid førte Pulisic frem på høyrekanten og kom til skudd. Loris Karius sendte en svak retur ut i beina på Jacob Larsen, som styrte inn 3-1.

Karius fikk voldsom kritikk etter tabbene i Champions League-finalen i mai. Igjen fikk keeperen gjennomgå i sosiale medier, og nå valgte keeperen å svare.

– Til dere som gleder dere over at andre lider, jeg føler med dere. Hva enn dere har opplevd i livet, at dere holder så mye hat og sinne, jeg ber for at det går over og gode ting kommer deres vei, skrev Karius på sin Instagram-story etter kampen.

Karius fikk støtte fra flere hold etter hetsen, og blant annet Porto-keeper Iker Casillas forsvarer sin keeperkollega.

– Vil dette angrepet på Karius aldri slutte? Jeg snakker om han og mange andre keepere. Det er alvorligere problemer i verden, for faen! La ham være. Han er et menneske, som vi alle er, skriver Casillas på Twitter.

Beundret av Klopp
​Kampens store spiller var Christian Pulisic, som scoret to mål og var nest siste Dortmund-spiller på 3-1-målet. På det siste målet ga Loris Karius en stygg retur rett ut til målscorer Jacob Larsen.

Pulisic har en rekke ganger blitt koblet til Liverpool, og før kampen innrømmet manager Jürgen Klopp at han er en stor beundrer av den amerikanske 19-åringen.

– Jeg liker Christian, og jeg har kjent ham siden han var en guttunge. Han er fortsatt ung, han er en fantastisk spiller og det er fortjent at folk setter ham høyt i USA. Det blir han også i Tyskland. Om han ønsker å komme til England, så har vi en mulighet, men han er i en god klubb til å utvikle seg, sa Klopp på pressekonferansen lørdag.

Liverpool-stopper Joël Matip måtte for øvrig ut med en skade etter 17 minutters spill. Kameruneren holdt seg til låret mens han gikk av banen.