Tok Norges første EM-gull i sandvolleyball på over 20 år

Anders Mol (21) og Christian Sørum (22) tok Norges første EM-gull i sandvolley siden 1997 søndag.

EM-VINNERE: Christian Sørum (til venstre) og Anders Mol vant finalen søndag kveld. Foto: Ronald Speijer
EM-VINNERE: Christian Sørum (til venstre) og Anders Mol vant finalen søndag kveld. Foto: Ronald Speijer

Duoen kunne juble etter å ha slått latviske Janis Smedins og Aleksanders Samoilovs i strake sett i nederlandske Den Haag søndag kveld. Settsifrene var 21-17, 21-13.

EM-gullet er parets andre triumf på kort tid. Forrige helg vant Mol/Sørum majorturneringen i Gstaad. Det var første norske seier på verdenstouren på 20 år.

– De siste ukene har vært helt utrolige for oss. Vi har spilt veldig bra. Vi kjente latvierne godt og vet de er gode, så vi måtte være på vårt beste, sa Christian Sørum etter gullet var sikret.

Komfortabel seier

Latvierne åpnet det første settet best og ledet med ett poeng fram til 10-10. Da overtok nordmennene styringen og sikret til slutt 21-17.

I det andre settet var det ikke noe tvil om hvem som kom til å vinne. Mol og Sørum opparbeidet seg en tidlig fempoengsledelse og så seg aldri tilbake. Duoen sikret gullet med suverene 21-13 i andre sett og kunne slippe jubelen løs.

Mol/Sørum har vært i storform den siste tiden. Duoen står med 13. seirer på rad. Tidligere søndag vant de semifinalen mot spanske Pablo Herrera/Adrian Gavira. Det skjedde også i strake sett.

Første på 21 år

Gullet er Norges første i sandvolleyball siden Vegard Høidalen og Jørre Kjemperud vant EM i Roma i 1997. Da var Mol og Sørum knapt født.

– Det er altfor lenge siden sist og på tide at Norge får noen europamestere igjen, sa Mol til NTB før søndagens semifinale som ble vunnet med settsifrene 21-19, 21-16.

Norges forrige EM-medalje kom i 2012 da Tarjei Skarlund og Martin Spinnangr sikret bronse.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2