VANT: Lewis Hamilton kunne juble på Hockenheim. Foto: Jens Meyer
VANT: Lewis Hamilton kunne juble på Hockenheim. Foto: Jens Meyer

Hamilton rappet sammenlagtledelsen i Hockenheim-regnet

Alt så ut til å gå Sebastian Vettels vei i Tysklands Grand Prix, men så kom regnet. Han kjørte av veien og ga Lewis Hamilton muligheten til å bli seiersherre.

Vettel hadde fordelen av å starte søndagens Formel 1-løp i pole position. Ferrari-stjernen så lenge ut som en vinner foran eget hjemmepublikum, men en feil i regnværet skulle bli skjebnesvanger.

Under den 52. runden kjørte Vettel av asfalten og endte opp i dekkbarrierene. Det banet vei for Hamilton-triumf på Hockenheim. Mercedes-føreren vant løpet foran lagkamerat Valtteri Bottas, mens Kimi Räikkönen (Ferrari) ble treer.

Lørdag brøt Hamiltons bil sammen i kvalifiseringen etter hydraulisk trøbbel. Briten måtte dermed starte langt bak i feltet. Likevel kunne han juble for seier.

– Jeg ba en bønn før løpet. Jeg kan bare takke gud. Du må alltid har troen, og bilen var fantastisk i dag, sa en rørt og lykkelig Hamilton.

Innledningsvis så alt ut som ventet. Vettel lå i tet, mens en kjempende Hamilton lå et stykke bak i feltet. Men så begynte det å regne under den 44. runden. Enkelte valgte raskt å bytte dekk.

Noen runder senere kom situasjonen som spolerte alt for Vettel.

– Det var ingen stor feil, men den ble utslagsgivende. Det blir vanskelig å sove i natt, sa Vettel.

Før helgens VM-runde ledet Vettel med åtte poeng på Hamilton. Nå er rollene snudd, og Hamilton kan glede seg over å ha et overtak på 17 poeng før Ungarns Grand Prix neste helg.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2