Henriks ville EM-drøm: – Hvor sensasjonelt hadde ikke det vært?

Henrik Ingebrigtsen har troen på at EM-pallen kan tapetseres med tre brødre fra Sandnes.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For første gang på nesten to år var Henrik Ingebrigtsen tilbake i konkurranse på 1500 meter. Han tok fjerdeplassen på 1500-meteren med 3.35,61 i London søndag.

Ingebrigtsen var beste europeer i feltet, og det får 27-åringen til å drømme stort før EM i Berlin neste måned. Brødrene Jakob og Filip tok hver sin rekord fredag kveld.

– Hvis vi hadde klart tre Ingebrigtsen på topp tre, hvor sensasjonelt hadde ikke det vært? Vi er gode nok. At alle tre skal ha et perfekt løpsopplegg og ha dagsformen er så usannsynlig, men det kan gå. Tenk så kult! Ingen hadde brydd seg om rekkefølgen, så lenge jeg er på topp, sier Henrik Ingebrigtsen glisende til TV 2.

– Nå har jeg troen. Det er meg det står på. Jeg vet at Jakob og Filip er gode nok, så det er jeg som må blande meg inn i midten eller ta tredjeplass, fortsetter han.

17 år gamle Jakob tok fjerdeplass og europeisk U20-rekord med tiden 3.31,18 på 1500-meteren i Monaco, mens Filip ble nummer tre og slo storebrors norske rekord med 3.30,01.

– Jeg har aldri tapt for Jakob, så vi får se om jeg kan komme meg gjennom denne sesongen uten å tape mot ham. Det skal bli jæklig hardt til EM, men jeg har et mentalt overtak. Jeg skal minne ham på det, sier Henrik.

Sterk avslutning

Eldstebror Ingebrigtsen la seg tidlig bakerst i feltet i London søndag. Etter hvert løp han seg høyere opp, og han avanserte voldsomt på oppløpet.

– Det var brutalt. Det var tungt å komme i gang. Allerede etter 50 meter tenkte jeg «shit, er det denne farten vi skal løpe i?». Jeg må virkelig skjerpe meg og komme inn i en god rytme. Det var hard jobbing underveis og jeg følte jeg fikk en god rytme etter én-halvannen runde. Jeg prøvde å komme litt frem og ha en positiv utvikling. Litt av faren med det er at det blir mange å komme forbi, oppsummerer Ingebrigtsen til TV 2.

– Jeg hadde nok en av de beste siste 200, men jeg var for langt bak til virkelig å gå for en av de første plassene. En fjerdeplass en bra start egentlig. Det er den beste sesongåpningen min noen gang, så det er i hvert fall mye positivt å ta med seg, fortsetter han.

Løpet, som gikk i forbindelse med Diamond League-stevnet på London Stadium, ble vunnet av amerikanske Matthew Centrowitz. Vinnertiden var 3.35,22.

Australske Ryan Gregson og Justus Soget fra Kenya tok de øvrige plassene foran Ingebrigtsen.

Skademareritt

Henrik Ingebrigtsen har vært rammet av skader de siste sesongene, men har vært skadefri i 2018.

– De skadene jeg har slitt med en stund kjenner jeg lite til og jeg er mer eller mindre friskmeldt, sier Ingebrigtsen til TV 2.

Storebror Ingebrigtsens personlige rekord på 1500 meter er på 3.31,46. Det var inntil fredag norsk rekord, men tiden ble slått av brødrene Filip (3.30,01) og Jakob (3.31,18) under Diamond League-stevnet i Monaco.

Snart EM

Henrik Ingebrigtsen slo igjennom internasjonalt da han løp inn til EM-gull på 1500 meter i 2012 i Helsingfors. Han tok bronse da broren Filip tok EM-gullet i Amsterdam i 2016.

Det er ikke klart om Henrik løper både 1500 og 5000 meter under EM i Berlin neste måned.

– Han er kvalifisert på to distanser i EM. Vi får ta det nærmere mesterskapet og se hva det koker ned til, sa pappa Ingebrigtsen til NTB før helgen.

(©NTB/TV 2)